Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbori u koprivnici

Koprivnica i dalje crvena: SDP-u s partnerima većina mjesnih odbora

\'Koprivnica, 11.09.2010 - Izbori za clanove vijeca mjesnih odbora na podrucju grada i u prigradskim naseljima. Snimio: Marijan Suu009Aenj\'
Marijan Sušenj/PIXSELL
11.10.2010.
u 18:20

Dok je SDP osvojio sve što je mogao i iz Koprivnice najavio pohod Kukuriku koalicije na druge gradove, HSLS i A-HSP apsolutni su gubitnici izbora.

Nedjeljni izbori za članove 18 vijeća mjesnih odbora ovog su puta na birališta izvukli tek 4267 od ukupno 27.200 birača. Broj Koprivničanaca zainteresiranih za najniži oblik izbora tradicionalno je malen, ali je ipak i za tri posto veći u odnosu na posljednje izbore prije četiri godine.

Kneževićev trijumf

Koalicija SDP-a, HNS-a i novopečenih istomišljenika iz HSU-a odnijela je uvjerljivu pobjedu u svih 17 mjesnih odbora u kojima se kandidirala i to s natpolovičnom većinom glasova. Tek joj je u tri mjesna odbora pripalo nešto manje od 50 posto glasova.

– Posebno smo zadovoljni rezultatima u prigradskim naseljima, a nadamo se da će ova koalicija pružiti primjer uspjeha i drugima gradovima – kazao je Dražen Pros, šef gradskog SDP-a.

Ukupno, esdepeovcima je pripalo 81 mjesto u vijećima, HDZ-u 22, a HSS-u 15.

U MO Bakovčica 71,35 posto glasova pripalo je Nezavisnoj listi učitelja Radovana Kneževića, što je njegovoj listi donijelo četiri vijećnika. Njegovi konkurenti HDZ i HSS skupili su po 22,16, odnosno 6,49 posto glasova birača.

– Izuzetno sam zadovoljan osviještenošću ljudi koji su u velikom broju izišli na izbore u Bakovčicama. Zahvaljujem suradnicima i mještanima na potpori – kazao je Knežević.

HDZ, pak, nije dobio većinu glasova ni u jednom od 18 mjesnih odbora, no njegov kandidat Stanislav Biondić dobio je dovoljno glasova da postane član vijeća MO-a Centar. Zamjenik župana Ivan Pal provukao se u Vijeće MO-a Miklinovec.

– Djelomično smo zadovoljni. Naš je rezultat solidan s obzirom na sve što se događalo posljednjih mjeseci – kazao je Damir Felak, šef gradskog HDZ-a. Karmen Antolić, šefica gradskog HSS-a, izjavila je da je zadovoljna što je zaustavljen negativan trend u stranci te što je broj glasova u porastu. Izrazila je i želju da se njezina stranka profilira kao druga u gradu.

Kao gubitnici izbora nameću se HSLS i A-HSP, koji ni u jednom MO-u u kojem su se kandidirali nisu dobili člana vijeća.

Prosvjed A-HSP-a

– Nismo zadovoljni, ali ohrabrujuće je to što smo dobili sedam posto glasova – kazao je Stjepan Lončar, šef gradskog HSLS-a.

Nakon jučerašnje objave izbornih rezultata, Željko Žganec iz A-HSP-a prosvjedovao je zbog izbornih nepravilnosti. Ustvrdio je da pouzdano zna da je u Herešinu A-HSP dobio tri puta više glasova nego što ih je izbrojeno te da je sramota što je on dobio isti broj glasova kao i HDZ.

Ključne riječi

Komentara 9

VI
vidovit
05:07 12.10.2010.

Koprivnica je Mrletova .Svi napadi na njega donijeli su mu veču popularnost.Osvojit če i Županiju. Nadam se da zna reči svojima PRODAJTE ONO KAJ STE u KopriVnicu I donjeli.

VI
vidovit
05:55 12.10.2010.

Iskustvo govori da nema kruha od čekanja. Kako bi si sami osigurali posao, bivši se branitelji sve uspješnije udružuju u poljoprivredne zadruge. Domači političari vi im možete pomoći.Mrle daj Podravki Farkašić a ona tebi staru tiskaru.JA vidim u tom potezuu bar 200 radnih mijesta a vi.

OB
-obrisani-
23:03 11.10.2010.

Pa ako i na državnoj razini izađe na glasanje cca 15% birača sve je moguće!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije