Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Galovićeva jesen

Koprivnica će ponovo odzvanjati stihovima Franu Galoviću u čast

\'Koprivnica, 28.10.2010 - Citanje knjiga na G tockama - jedno od dogadjanja u sklopu Galoviceve jeseni 2009. godine, za ilustraciju. Snimio: Marijan Suu009Aenj\'
\'Marijan Sušenj/PIXSELL
29.10.2010.
u 09:20

– Nagradit ćemo pobjednika za najbolje prozno djelo i online priču na temu zavičajnosti – kaže Enerika Bijač, organizator

Pjesnici će čitati svoju poeziju na otvaranju 17. festivala Galovićeva jesen, koje će biti danas u 10 sati u Galeriji na Zrinskom trgu.

– U goste nam stiže Borben Vladović, predsjednik Društva hrvatskih književnika, koji će i otvoriti festival, a uz njega će čitati i Pajo Kanižaj, Ernest Fišer, Ružica Cindori i mnogi drugi – kazala je Enerika Bijač, predsjednica organizacijksog odbora festivala.

Gdje su G-točke

Od događanja, Enerika je izdvojila Tribinu Književno zrcalo, danas u 19 sati u Gradskoj vijećnici, na kojoj će se predstaviti Sabrana djela Frana Glovića.

Volonteri će kao i prijašnjih godina čitajući na G-točkama u gradu prolaznike podsjetiti na ljepotu pisane riječi. U Galeriji Sabolić u Peterancu u 12.30 sati učenici će recitirati Galovića, a pjesnici čitati njemu u čast, dok će se u 15 sati odvijati pjesničko-muzički program u Galovićevu domu.

– U život smo vratili natječaj Mali Galović, u kojem su školarci pisali na slobodnu temu, a najbolji u poeziji i prozi dobit će priznanje - kaže Enerika.

Sudionici natječaja će sutra na G-točkama čitati svoje radove, dok će se u 11 sati održati Pjesnička matineja Mali Galović, gdje će književnica Božica Jelušić proglasiti finaliste.

- Centralni je događaj proglašenje pobjednika Fran Galović za najbolje prozno djelo i kratku online priču na temu zavičajnosti, koje će se održati sutra u 19 sati u Domu mladih, čime ćemo ujedno i zatvoriti festival – ističe Enerika.

Dati dignitet velikanu

Za najbolje su prozno djelo nominirani Lana Derkač, Nikola Đuretić, Pajo Kanižaj, Damir Mađarić, Zvonimir Majdak, Ivan Muršić i Ivana Šojat Kuči.

Prva nagrada iznosi 7000 kuna, dok tri nagrade za kratku priču iznose od 1000 do 2500 kuna za pobjednika.

– Festivalom želimo dati dignitet velikom Podravcu i književniku, te afirmirati književnu riječ i kajkavsku književnost, ne samo u Podravini nego u cijeloj Hrvatskoj – kaže književnica Enerika Bijač.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije