Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak na članak

Kopenhagen: Moramo spasiti Zemlju, novu šansu nećemo imati

Šefovima vlada na Konferenciji o klimatskim promjenama jasno je da globalno zagrijavanje više od dva Celzijeva stupnja znači nepovratnu klimatsku propast. Posljednje istraživanje Globescana pokazuje da 64 posto čovječanstva klimatske promjene smatra vrlo ozbiljnima.

Komentari 12

SP
Spomenik
20:49 07.12.2009.

Da li znate da ce danske prostitutke u znak protesta (zbog nekog konflikta sa gradskim vijecem Kopenhagena) vrsiti svoje usluge gratis za ucesnike konferencije???......Znaci,dobre dnevnice,sve gratis (ukljucujuci i seks),malo suplje price,i neka bravurozna izjava....I ode ekipa od 15.000 dalje.....Samo jos nitko nije odgovorio tko ce sve to platiti?????...Mozda upravo \"porezi\" koje planiraju uvesti kroz sve ovo!!!!....Jedino su do sada prostituke bile iskrene pa priznale da za \"spas\" majke Zemlje vise od tjedan ce \"taksirati\" bez taksimetra.....Ako nista postenije su od vecine ucesnika!!!....;);););)

VL
Avatar sebastian
sebastian
22:36 07.12.2009.

Spasavajte vasu mamu lazovi, vi nemozete nista spasiti, vi samo mozete ljude ugroziti, sa oruzjem,atomskim,bioloskim i kemojskim, to ste vec napravili, isto tako kako pravite teroristicke napade za svoje ciljeve i onda pricate kako su to teroristi iz arapskih zemalja napravili, lazovi teski i perete ljudima mozak za svoje svrhe....

VL
DA
Dayton
19:52 07.12.2009.

Jos kada bi USA preuzela odgovornost da spase Zemlju ali sa obzirom da je njima trosenje dolara i briga o recesiji najveci problem u to se moze sumnjati. $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

VL
SP
Spomenik
19:48 07.12.2009.

15.000 ucesnika....Neka svaki ima dnevnicu po 500 eura (plus sve gratis),a konferencija ce trajati odprilike tjedan dana....Koja \"cifra\"!!!......Mogu samo zamisliti da je \"vecina\" od ovih 15.000 tu pristigla da \"spasi\" majku Zemlju....;);););)

VL
IB
Ivana Brkić Ćubela
20:06 07.12.2009.

Ekološka država Projekat koji je pokušao da uhvati maha u Srbiji tokom 90-ih - jednostavno u ono vreme smo uspeli da se oslobodimo zavisnosti od tehnologije i da imamo visoko razvijenu svest o okolini. 1) Imali najbolje razvijenu reciklažu - - prerađivali frižidere u šporete na drva 2) Ništa nismo industrijski zagađivali - ljudi se kupali u Savi i Dunavu bez straha 3) Nismo zagađivali vazduh gorivom 4) Uspeli da razvijemo prehrambrenu industriju do neverovatnih granica - mogli da živimo na jednom hlebu tri meseca 5) Uspeli da nađemo na hiljade alternativnih goriva - od ulja do gotovo samog vazduha ......................................................................... Savetujem svim zemljama koje pokušavaju da postanu ekološke da prate i oponašaju ovaj naš projekat ako misle da postanu prava država koja je prijateljska sa prirodom, neće zažaliti...

VL
Avatar sebastian
sebastian
20:16 07.12.2009.

Oni ce tu zemlju spasiti isto tako kako ce nasi politicari spasiti Hrvatsku od dugova i nezaposlenosti, Sanader i kompanija.....

VL
VU
Vukovar91
20:17 07.12.2009.

Farsa,laz i obmana covjecanstva. Spasavanje nase planete samo na papiru i nekim jeb.. izjavama..idiota. Nista se nije smanjilo a zagadjivanje se nastavlja!

VL
Avatar sebastian
sebastian
20:20 07.12.2009.

za \"emilsali\", zar ti to ozbiljno mislis, pa nemoj se dati da vjerujes tim prevarantima, svijet moze samo da bog spasi ako postoji, ali ovi diletanti i lazovi mogu svjet samo da uniste do kraja sa oruzjem,atomskim bombama, kemijskim i bioloskim....to su uspjeli ali ono drugo, zaboravi....!!!!!

VL
IB
Ivana Brkić Ćubela
20:26 07.12.2009.

Ekologija jel to ono isto kad Vegetarijanac iskljucivo pusi travu.

VL
ZD
zdravko
23:24 07.12.2009.

Naucnici kazu mi imamo teoriju da ljudski faktor je uzrok klimatski i drugi promjena a politicari kazu mi to znamo jer je to dobar biznis.Al Gore ima dva privatna aviona a trosi elektricne energije dvadeset puta vise nego prosjecana Americkaa porodica.Recesija pogledajte koliki je to skup a gdje je pratnja,sekretarice,ljubavnice,kuhari.Koliko ce kavijara pojesti a time ubiti ribe.Koliko su njihovi avioni do Kopenhagena zagadili atmosferu,Zar to nisu mogli uraditi naucnici na mnogo jeftinijem skupu.Ali ponavljam politicari znaju a nauka predpostavlja.Politicari lobiraju za biznismene a nauka je samo igrac na rezervnoj klupi.

VL
OB
-obrisani-
10:31 08.12.2009.

U cemu je problem?Svi bi hteli nesto uciniti za zastitu prirode a ipak se ne mogu dogovoriti.Sve se ispolitizovalo.Bogati koji mogu i najvise uraditi boje se svoje konkurentske pozicije jer je ulaganje u zelenu planetu vrlo skupo i ne donosi profit onima koji ga kupuju.Sa druge strane,zelene i nerazvijene drzave imaju pravo se razvijati sto je i dodatni udarac zelenim.Kina ima misljenje da Amerika kao najveci zagadjivac ne moze diktirati privredni rast Kine[citaj jos vece zagadjenje]tako sto ce ograniciti proizvodne kapacitete koje nemaju zelenu legitimaciju.I tako dok se oni prepucavaju planeta postaje sve zagadjenija.Pokusalo se sa zelenim fondom,tojest ulaganjem u sume zdravu okolinu,nesto kao prava vucenje u MMfondu.A zavrsilo se tako sto je recimo Nemacka preselila svoju prljavu industriju u Cesku.Klaus je i protestovao,javno,u vezi toga.Zato bi i Hrvatska morala imati pametne ljude koji ce znati odbiti atraktivne ponude,a koje bi u perspektivi imale negativne posledice po turizam.

VL
BB
Bugs Bunny
13:16 08.12.2009.

Svaka čast gospodinu Županiću, majstorsko iskrivljavanje činjenica, stegla se omča oko vrata ha? Ova konferencija je najveća majstorski izvedena farsa u povijesti čovječanstva! Natjerati milijune ljude da dobrovoljno daju svoj pristanak ovoj bandi manipulatora je izvedeno perfektno. Ovo je gore gore od Matrixa 1,2 i 3, više nije ni tragikomično, već je samo tragično. Ljudi, naučite neke stvari jednom za svagda : CO2 ne uzrokuje porast temperature već obratno, porast temperature zemlje uzrokuje porast CO2 ali sa zakašnjenjem od nekoliko desetaka ili stotina godina CO2 je prirodni element bez kojeg je život na Zemlji nezamisliv. Obama i njegova banda namjerava još ove godine proglasiti CO2 OPASNIM ELEMENTOM i naravno, a šta drugo, žele ga OPOREZIVATI. Naplaćivati će vam zrak koji izdišete Živjeli edit: već treći put ostavljam komentar na ovaj članak jer mi je dva puta obrisan. Županiću, izazivam te da to još jednom napraviš

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.