Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG HAVC-A

Koordinacija branitelja uputila otvoreno pismo ministrici Obuljen Koržinek

17.11.2016., Vukovar - Clanovi Vlade Republike Hrvatske  u posjetu su Vukovarsko-srijemskoj zupaniji gdje je odrzana i sjednica Vlade. Nina Obuljen Korzinek. Photo:
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/5
07.02.2017.
u 16:40

Uz pismo Koordinacija je priložila i "primjere u kojima su uz svako ime člana AV Vijeća i UO HAVC-a pridruženi milijuni kuna koje su ti članovi protuzakonito, suprotno čl. 21 Zakona o AV djelatnostima isplatili sami sebi, uz pomoć nelegalne predsjednice AV Vijeća HAVC-a".

Koordinacija udruga hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata uputila je u utorak otvoreno pismo ministrici kulture Nini Obuljen Koržinek u kojemu je poziva da razriješi Hrvatsko audiovizualno vijeće Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC).

Koordinacija u pismu ističe da to Vijeće, tijelo HAVC-a zaduženo za programsku djelatnost Centra, djeluje nelegalno od 2012. godine kada je istekao mandat njegovoj predsjednici Veri Robić Škarica.

"Bivši ravnatelj (HAVC-a) Hribar svjesno je i namjerno lažno predstavljao gđu Škaricu kao predsjednicu AV Vijeća HAVC-a kako bi zajedno s njom i članom UO HAVC-a Hrvojem Turkovićem, udruzi Hrvatski filmski savez kojoj su na čelu, ti isti Vera Robić Škarica i Hrvoje Turković godišnje dodjeljivao više milijuna kuna, u zadnjih 5 godina, preko 10 milijuna kuna. Sve to je izričito zabranjeno čl. 21. Zakona o AV djelatnosti, a Vi se zbog svega navedenog obavezni, sukladno čl.20. Zakona o AV djelatnosti, odmah razriješiti navedeno tijelo", ističe se u pismu Koordinacije koju potpisuje Zorica Gregurić.

Uz pismo Koordinacija je priložila i "primjere u kojima su uz svako ime člana AV Vijeća i UO HAVC-a pridruženi milijuni kuna koje su ti članovi protuzakonito, suprotno čl. 21 Zakona o AV djelatnostima isplatili sami sebi, uz pomoć nelegalne predsjednice AV Vijeća HAVC-a", navodi se u priopćenju.

Riječ je, dodaju, "o najmanje 24.750.000 kuna, a detaljnija istraga utvrdit će i klijentelistički međusobno-povratni sustav u kojem isti umjetnički savjetnici prvo dobivaju novac za svoje filmove, a zatim vraćaju novac preko zajedničkih producentskih kuća onima koji su im ranije novac dali".

>> Hribar podnio ostavku: 'U Hrvatskoj je na snazi maligni pokret otpora prema vlastitim kreativnim dostignućima'

>> Hribar iznenađen negativnim mišljenjem: 'Revizija ne uviđa glavni temelj čitavog sustava političke neovisnosti HAVC-a'

Komentara 17

ĐO
đoni51
18:59 07.02.2017.

nije dovoljna ostavka hrvoja hribara on mora odgovarati za film masakar u dvoru kojim je nanio veliku štetu hrvatskoj državi i narodu, a ostavku treba podnijeti i nina obuljen jer je znala o nečasnim radnjama istog.

Avatar neidemdalje
neidemdalje
19:03 07.02.2017.

Ma kakva koordinacija... oni predstavljaju sami sebe...

CR
CROLINDA
08:16 08.02.2017.

u nelustriranoj državi imamo vlasti kakve imamo - vlasti koje nemaju domoljubne ideale nego to proglašavaju ideologijom i prošlošćarenjem - vlasti koje ne žele dati pravdu i poštivanje žrtvama Brozovog mirnodopskog genocida nad Hrvatima nego to ignoriraju i nazivlju događajimajima poslije četrdeset pete i postavljaju likove poput ove Obuljenove pa ćemo imati i nadalje da MInistarstvo kulture financira samo jugonostalgičarske redatelje u čijim su filmovima uvijek Hrvati antipatikusi - nema se za film kao što je Ovčara neispričana priča ali ima za knjigu večernjakovog novinara Gorana Gerovca koji svoj roman počinje rečenicom ." Križ mi je oduvijek bio odvratan" i nastavlja slično

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije