Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NA POSAO DOLAZIMO U GRČU'

Pobuna kontrolora leta: Nama su smanjili plaće, a direktor je sebi isplatio bonuse

Screenshot/RTL
16.12.2021.
u 10:59

Zaposlenici su svi bili svjesni situacije, pokazali smo dobru volju odreći se i primanja i drugih prava. I odrekli smo se krajem 2020. 15 posto svojih plaća, rekao je Šprljan.

Kontrolori leta pobunili su se nedavno protiv direktora Kontrole zračne plovidbe Vlade Bagarića kojeg optužuju da im prijeti otkazima i smanjenjem plaća te da ih zastrašuje zbog čega je i održan prosvjed.

Kontrolori leta Davorin Šprljan i Ivan Stanić ispričali su za RTL Direkt kako se radna atmosfera u firmi počela narušavati kada je direktor Bagarić došao na svoju poziciju, a do izražaja je došlo kada je krenula kriza s koronom.

- Mi nismo znali što će se događati. Cijeli svijet je stao, no krenuli su mailovi zastrašivanja u smislu restrukturiranja društva za što je navodno angažirana vanjska firma. Do nas su dolazile glasine da će otkaz dobiti 19 ljudi, glasine po kojem ključu će se dobivati otkazi. A za naš posao treba mir - izjavio je Stanić.

Šprljan kaže kako su im plaće smanjenje, no ne odmah kada je krenulo smanjenje prometa.

- Doživjeli smo smanjenje plaće, ali ne odmah kada je krenulo smanjenje prometa, jer smo svi bili razmišljanja da treba sačekati. Napraviti plan, proći sve dugoročno i onda vidjeti što treba poduzeti. Zaposlenici su svi bili svjesni situacije, pokazali smo dobru volju odreći se i primanja i drugih prava. I odrekli smo se krajem 2020. 15 posto svojih plaća - izjavio je.

I dok su radnicima smanjene plaće, oni tvrde da je direktor sebi isplaćivao bonuse. 

- Imamo informaciju da je on, bez obzira što nisu zadovoljeni uvjeti, povećao sebi primanja za 30 posto. Kada je cijeli svijet stao i svatko je osjetio koronu na neki svoj privatni način, aviona praktički nije ni bilo, a on je sebi isplatio bonuse. Bez obzira na drugu odredbu koja govori da da bi uopće nešto isplaćivao, moraju biti  zadovoljeni uvjeti kao što su uspješno poslovanje. I definira se da se mora trošiti samo na neophodne troškove koji su potrebni za poslovanje firme, a u tom slučaju to nije bilo - rekao je Stanić.

Šprljan dodaje kako je direktor zaposlio ljude koji nisu imali određene kvalifikacije za radna mjesta te da su neki unutar 24 sata uspjeli napredovati na rukovodeće pozicije.

Navode i kako je na poslu uvijek vladala ležerna atmosfera te da sada ljudi dolaze u većem grču. Šprljan čak razmišlja i da napusti Hrvatsku.

- Razmišljamo aktivno. Ja sam konkretno i imao nekakve kontakte u inozemstvu zato što mi je neizvjesna budućnost ovdje i atmosfera u firmi jednostavno nije takva u kojoj ja želim prisustvovati pogotovo kad nama jesu otvorene opcije vani - rekao je.

Komentara 16

TR
Tripoli
11:15 16.12.2021.

… U prošlom stoljeću relativno najviše hrvatskih stanovnika s ovim prezimenom rođeno je u Zapadnoj Bosni (područje Tomislavgrada) i u Banjalučkoj Regiji, BiH (područje Laktaša). U Mesihovini u Zapadnoj Bosni svaki treći stanovnik prezivao se Bagarić....pa kaj vBosni nema aerodrom?

TR
treb
12:40 16.12.2021.

Naguzio vas je za 15% i sad je uspješan manager koji si smije isplatit bonus, sve čisto, hehe.

Avatar SileZla
SileZla
12:46 16.12.2021.

U državnim i paradržavnim organizacijama sve manje se cijeni netko tko nešto konkretno radi, čiji je posao stručan i mjerljiv. Što dalje to više raznih voditelja službi, sektora, pročelnika, ministara i njihovih tajnika, načelnika, direktora, savjetnika, pomoćnika direktora. Vlast je u stanju da bi se nekog uhljebilo omalovažiti i čak ukinuti radna mjesta na kojima se zaista radi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije