Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRABAR- KITAROVIĆ
Povratak na članak

'Kontinentalna Dalmacija najteže pogođena negativnim demografskim kretanjima'

Govoreći o službenim podacima o broju stanovnika, Predsjednica Republike ukazala je na činjenicu kako je Republika Hrvatska posljednji godišnji plus od 3.537 više rođenih nego umrlih imala 1997. godine

Komentari 10

MA
Malenkost
21:33 22.05.2019.

Neka Gospoda K. G-K.zade u sela dalmatinske Zagore, nek se proseta s zastitom ali nek cuje sto misle stanovnici moje dalmatinske Zagore o ovoj Drzavi, HDZu, nek upita za iskrene procijene, nek stane po skoro napustenim selima i urusenim Kucama i Stajama koje su nekoc bile pune zivota. Moju dalmatinsku Zagoru su unistili, ne Srbi, ne!! Hrvati, sve je unisteno, sve, polja zarasla u korov a nase bake bez zubi i s Mrenom trebaju godinama cekati na operaciju. Nema djece, nema punih livada/ledina dicaka, di smo nekoc igrali na baluna, ne cuje se diciji plac ni smij, pustos svugdje, beznade, bezperspektivnost, alkoholizam, sportske kladionice pune nesretnika. U razgovoru s starijim mjestanima cujem: blago li se tebi, maka si se od ovih lopova, vis di su nas doveli, nema nase mladosti, zavladala je tuga. Ne to K. G.-K. nece vidjeti, ona ce u finoj odori procitati lipe rici i obecanja te na Gozbicu, lip zalogaj Prsuta, malo se smijuckat s oklesanon liniji s lokalnim politicarima i Vratrin, malo pit pjenusavog iz pehara, ... . Nek ode u kucu mog oca, sav trud u Njemackoj je ulozio u obiteljsku kucu, prazna je, nema tu zivota. Nastavite s sanjarenjem. Oni joi su krivi za stanje, sad obecavaju,navodno uvidaju, kasno je, svit vam je osa i otici ce sve sto moze, niste Gospodo politicari vise u mogucnosti okrentiti stvar. Gasi Cokolinda svitla. Moja rodna gruda opljackana i osiromasena . Slusat moj svit i vidit beznade tog razmjera je bolno. Zbogom rodna grudo. Zalosno.

VL
BE
benkovac
21:38 22.05.2019.

Glamuro i slavo hlepna gospođo Kitarović,kad ste toliko zabrinuti za kopnenu Dalmaciju što niste došli u Benkovac kad ste imali ured u Zadarskoj županiji?Lipše se šetati rivom i Kalelargom nego obići sela bez vode,kanalizacije,nogostupa i ljudi pa da vidite zašto se to događa.Gadiš mi se koliko malo ljudskosti i morala imaš.

VL
DU
Deleted user
21:45 22.05.2019.

Najteže su pogođeni negativnim demografskim kretanjima Žumberak, Lika, Kordun i Banija.

VL
AE
Aedes2017
22:21 22.05.2019.

Pogledajte samo ove odurne boje ! I ta se nalila raketine ?

VL
DI
Direkt
22:51 22.05.2019.

Došli u Zg kod krajice.

VL
AN
anp
22:42 22.05.2019.

A sto ti ne zivis u cacinoj kuci??? Imas svoju kucu, ne pkacas stanarinu, u Njemackoj zaradis 2.000Eur i od toga das 1.000 za stan ???? Gore zivis kao "dzukela" i mislis da nesto imas, ali ne sjvacas da si u biti jadnik u tudjoj zemlji, tebi, tvojoj zeni i djeci prijatelji sve cisti njemci, zovu te u goste.... itd.... MOLIM VAS ISELJENE DA VISE NE KA..kite po portalima . Zivite svoj zivot kako znate, a nas koji smo u HR pustite da zivimo kako mi znamo i hocemo. A vi koji zelite odseliti u Njemacku, Irsku, Kinu odite sto prije i puszite nas u miru , usput povedite i dio novinara i svi zajedno odite u 3pm ( zelim naglasiti da ne radim u druavnoj sluzbi, nego se sam borim na trzistu kao i sto su bili moji roditelji - i zivimo u HR kao kraljevi) !!! Lijepi pozdrav svima , ma gdje bili !

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.