Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kontaminirana arbitraža: Amerika 
uz Hrvatsku

Diplomatskim riječima vrlo su jasno poručili da problem granice treba riješiti
31. srpnja 2015. u 00:00 121 komentara 32919 prikaza
naslovnica 31.7

Na dvjema je državama (Hrvatskoj i Sloveniji, op. a.), objema članicama Europske unije i saveznicama u NATO-u, da razriješe ovo bilateralno pitanje i nadamo se da će u tome uspjeti.

Pozdravljamo izjave hrvatskog vrha koji je izrazio želju da se ovo granično pitanje napokon riješi, te bismo potaknuli obje strane da, u svjetlu nedavnih događaja, odrede najbolji put kako dalje.

Tako glasi komentar američkog veleposlanstva u Hrvatskoj na upit Večernjeg lista o problemu arbitraže.

Diplomatskim riječima vrlo su jasno poručili da problem granice treba riješiti, stavili ga u kontekst otkrivenog skandala vezanog uz arbitražu, te između redaka poručili da arbitraža nije jedino rješenje, kako se, primjerice, dan prije izjasnila Europska komisija.

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte e-izdanje.

Iz današnjeg Večernjeg lista također izdvajamo:

Vrdoljak: Ovo nije moj fijasko, imat ćemo koristi

Političar u Hrvatskoj u prosjeku ima 50 godina

Sjevernjaci se čude: Zar Sredozemlje nije grobnica za imigrante

Ubojica lava Cecila morao je pobjeći u strahu za život

Najraskošniji TV program Ekran

Potražite paket – Enigmatika plus Večernji za 12 kuna

naslovnica 31.7 | Autor :

MSC Cruises
PROMO
MSC Grandiosa je osvijetlila rijeku Labu na svečanosti krštenja
 • Avatar Štilcovana_Katabolcna
  Štilcovana_Katabolcna:

  tko zna čitati između redova, sve mu je jasno. a slovencima savjet da i dalje ugošćuju ruske čelnike i pokušavaju prekršiti sankcije prema njima. opet će neka tajna na vidjelo.

 • Deleted user:

  Tako je bilo i s blokadom ulaska Hrvatskeu EU. Dok se nisu angažirali Amerikanci nije bilo pomaka. Jalovo. Trulo. Barozo, Jahansen, Jurgensen, Stoltenberg, Van...Mc...Sir...ista kompa. Po muljanju su im Sl i Sr bliži i zato ih podržavaju. Ali neka! Imamo ... prikaži još! i mi konja za trku. Biti i živjeti u najljepšoj zemlji na svijetu nije mala stvar! Tu sreću nam neće pomutiti! A tko pod drugim jjamu kopa sam u nju upada! Na svidanje!

 • Avatar possibilis
  possibilis:

  Ovo objasnjava nagli interes Pusicke za hrvatske interese. Unatoc pokusajima razvodnjavanja ("ogranicene mogucnosti provjere transkripata", "problem nije arbitraza nego ljudi") i pokusajima pripreme za novu (ovaj put bolje skrivenu) arbitraznu stetu. Zahvaljujem curama i deckima u Afganistanu i za ovu ... prikaži još! obranu hrvatske Savudrijske vale. Jos da dr Rudolf uhvati neku konstruktivnu funkciju u ovoj prici- stvari bi mogle sjesti na svoje mjesto.