Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas u večernjem

Kontaminirana arbitraža: Amerika 
uz Hrvatsku

naslovnica 31.7
31.07.2015.
u 00:00

Diplomatskim riječima vrlo su jasno poručili da problem granice treba riješiti

Na dvjema je državama (Hrvatskoj i Sloveniji, op. a.), objema članicama Europske unije i saveznicama u NATO-u, da razriješe ovo bilateralno pitanje i nadamo se da će u tome uspjeti.

Pozdravljamo izjave hrvatskog vrha koji je izrazio želju da se ovo granično pitanje napokon riješi, te bismo potaknuli obje strane da, u svjetlu nedavnih događaja, odrede najbolji put kako dalje.

Tako glasi komentar američkog veleposlanstva u Hrvatskoj na upit Večernjeg lista o problemu arbitraže.

Diplomatskim riječima vrlo su jasno poručili da problem granice treba riješiti, stavili ga u kontekst otkrivenog skandala vezanog uz arbitražu, te između redaka poručili da arbitraža nije jedino rješenje, kako se, primjerice, dan prije izjasnila Europska komisija.

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte e-izdanje.

Iz današnjeg Večernjeg lista također izdvajamo:

Vrdoljak: Ovo nije moj fijasko, imat ćemo koristi

Političar u Hrvatskoj u prosjeku ima 50 godina

Sjevernjaci se čude: Zar Sredozemlje nije grobnica za imigrante

Ubojica lava Cecila morao je pobjeći u strahu za život

Najraskošniji TV program Ekran

Potražite paket – Enigmatika plus Večernji za 12 kuna

Komentara 121

Avatar Štilcovana_Katabolcna
Štilcovana_Katabolcna
21:36 30.07.2015.

tko zna čitati između redova, sve mu je jasno. a slovencima savjet da i dalje ugošćuju ruske čelnike i pokušavaju prekršiti sankcije prema njima. opet će neka tajna na vidjelo.

DU
Deleted user
22:09 30.07.2015.

Tako je bilo i s blokadom ulaska Hrvatskeu EU. Dok se nisu angažirali Amerikanci nije bilo pomaka. Jalovo. Trulo. Barozo, Jahansen, Jurgensen, Stoltenberg, Van...Mc...Sir...ista kompa. Po muljanju su im Sl i Sr bliži i zato ih podržavaju. Ali neka! Imamo i mi konja za trku. Biti i živjeti u najljepšoj zemlji na svijetu nije mala stvar! Tu sreću nam neće pomutiti! A tko pod drugim jjamu kopa sam u nju upada! Na svidanje!

Avatar possibilis
possibilis
21:34 30.07.2015.

Ovo objasnjava nagli interes Pusicke za hrvatske interese. Unatoc pokusajima razvodnjavanja ("ogranicene mogucnosti provjere transkripata", "problem nije arbitraza nego ljudi") i pokusajima pripreme za novu (ovaj put bolje skrivenu) arbitraznu stetu. Zahvaljujem curama i deckima u Afganistanu i za ovu obranu hrvatske Savudrijske vale. Jos da dr Rudolf uhvati neku konstruktivnu funkciju u ovoj prici- stvari bi mogle sjesti na svoje mjesto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije