Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVO JOSIPOVIĆ

'Konstatacije da su predstečajne nagodbe pljačka stoljeća pretjerane su'

Ivo Josipović
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
24.02.2014.
u 16:45

Ovaj zakon, kao i drugi, ima i dobrih i loših strana. Nema ustanove koja se ne može zloupotrijebiti, kazao je predsjednik na Hrvatskom radiju

Predstečajne nagodbe institut su koji je pomogao spašavanju radnih mjesta, a konstatacija da su one pljačka stoljeća pretjerane su, zaključio je predsjednik RH Ivo Josipović. Gostujući u emisiji Hrvatskog radija ''S predsjednikom uz kavu'' Josipović je objasnio i da se postavlja pitanje pravne konstrukcije i treba li je ispraviti, javlja HRT.

– Ovaj zakon, kao i drugi, ima i dobrih i loših strana. Nema ustanove koja se ne može zloupotrijebiti. Nema tog zakona koji se ne može popraviti pa tako i ovaj. Je li riječ o nefunkcionalnom zakonu ili o neustavnosti, odlučit će Ustavni sud. Ne treba ukinuti dosadašnje predstečajne nagodbe, osim eventualno one za koje se utvrdi da u njima ima elemenata kriminalnog djela – kazao je. 

Osvrnuo se i na glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića. Kazao je da je njegova sudbina sada u rukama Sabora. Komentirao je i Zakon o radu.

– Reforme ne mogu čekati, ali treba ostaviti neko vrijeme da se pokuša postići dogovor. Prosvjedi su legitimni, jedino što nije legitimno jest nasilje i nered. Vjerujem da do toga neće doći – smatra Josipović.

>>'Sastav Vlade stvar je premijera Milanovića'

Komentara 55

CR
croat1899
17:03 24.02.2014.

NE, josipoviću. Pretjerane su ankete koje napuhuju to neba tvoju popularnost.

NE
neki
17:10 24.02.2014.

Svi vide jedno, a drug pravednost vidi to drugačije.

IV
Ivanhop
17:03 24.02.2014.

Ajmo Bajiću, uhiti Linića i ruši SDP i njihove satelite kao što si rušio Sanadera i HDZ. Nemoj biti licemjer i imati dvostruke kriterije, sankcioniraj lopovluk esdepeovaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije