Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Konobarici uvjetna kazna: Otrovala troje mladih gostiju!

Barbara, Borna i Katarina i nakon pola godine imaju zdravstvene komplikacije
06. prosinca 2013. u 14:00 6 komentara 5592 prikaza
Deterdžent
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL

Trebalo je to Barbari (18) i njezinu bratu Borni Žon (23) iz Severovca te njegovoj djevojci Katarini T. (17) iz Molvi Ledina biti uobičajeno večernje druženje uz čašicu popularnog “lovranskog” (bijelo vino pomiješano s coca-colom), ali pretvorilo se u horor.

Teške opekline

Konobarica đurđevačke Gradske kavane Sajšela Brodarić ni slutila nije kakvu je glupost napravila. Naime, umjesto bijelog vina u čaše im je natočila tekućinu za strojno pranje posuđa Trump XL, pomiješala ga coca-colom i donijela im za stol. Uvjereni da su dobili “lovranski”, piće su popili i otrovali se. Sporna tekućina za strojno pranje posuđa, naime, sadrži natrijev hidroksid koji uzrokuje teške opekline. Zbog zdravstvenih komplikacija sve troje završili su u bolnici. Proveli su tamo punih tjedan dana, od nesretnog petka 17. svibnja.

Na koprivničkom Općinskom sudu nepažljiva, sad već 26-godišnja konobarica proglašena je krivom za izazivanje opasnosti za život i tijelo ljudi iz nehaja. Pravomoćno je osuđena na osam mjeseci zatvora, s rokom kušnje od dvije godine. Dužna je platiti i 500 kuna paušala na ime troškova kaznenog postupka.

– Najbolje bi bilo da se to sve nije ni dogodilo jer, kakva god kazna konobarici bila, mojoj djeci i Katarini neće vratiti prvobitno zdravstveno stanje. Prije tog dana nitko od njih nije bio ozbiljnije bolestan, a sada više ne mogu jesti svu hranu i piti gazirana pića. Kći i dalje ide na gastroskopiju – kazala je Sanja Žon, Barbarina i Bornina majka.

Dodala je da ne vidi namjeru ili razlog zbog čega bi konobarica namjerno u piće natočila otrov.

Nije bilo namjere

– Stvarno u to ne vjerujem, pa Sajšela je nekad živjela u našem selu, Borna i ona dugo se poznaju – rekla je gospođa Sanja, otkrivši da svih troje oštećenih, koliko ona zna, ipak, razmišljaju o privatnoj tužbi protiv konobarice.

– Punoljetni su sad već svi, to će morati sami odlučiti – završila je ona.

Mirko Drašković
18 bjegunaca
Europol objavio fotografije najtraženijih seksualnih predatora, među njima je i Hrvat
r
OHR SAVJETNIK
Rozaceja: Crvenilo lica – možemo li ga sakriti?
 • melinda:

  Mislim da tu treba i inspekcija da ispita odkud tekucina za pranje zajedno sa vinom ????

 • orehnjaca:

  Ma, ne mogu vjerovati da niti jedan od njih troje u prvom gutljaju nisu osjetili da nesta ne stima!!!! Nemoguce! Tekucina za sudje sigurno nema okus vina!!!

 • Avatar Citadel
  Citadel:

  I ja sam radio u ugostiteljstvu, meni se to nikad nebi desilo, jer deteređent za pranje suđa ima svoj specifičan miris i gustoću, nikako ga se ne može zamijeniti s bilo kakvim bijelim vinom, osim ako si na drogama ili ... prikaži još! namjernim slučajem. Mislim popiti colu i nekakav 'čarli' tek tako a da se ne stvori sumnja da to nije piće koje se želi meni miriše na nepažnju otrovanih. Sigurno nisu na eks popili to piće, i nije mi jasno kako nisu opazili drugačiju boju ili miris, ili je u lokalu bilo glasno ili mračno ili oboje.