Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravko Jambrek bez staze za trening uz Dravu

"Konje ću dovesti i na Korzo kako bi me u gradu ozbiljno shvatili"

Konji02
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/2
03.03.2010.
u 11:25

Zdravko Jambrek ogorčen je na mjerodavne u gradu jer mu nisu produljili zakup zemljišta, a postavio je varaždinski galop u vrh toga sporta u zemlji.

Centru za trening u vlasništvu Zdravka Jambreka, sa 20 engleskih trkaćih punokrvnih konja, koji su u proteklih pet godina varaždinski galop postavili u vrh toga sporta u Hrvatskoj, prijete veliki problemi. Naime, još prije pola godine istekao je zakup 25 hektara zemlje koju je Jambrek dobio u koncesiju od gradske uprave Varaždina na tri godine i na kojoj je uredio stazu za treniranje te pogon za proizvodnju hrane za konje.

Na mjestu šikare staza

– Kada sam uzimao zemlju u zakup, morao sam priložiti elaborat o namjeni zemljišta. Bila je to šikara koju sam uredio, a za stazu za trening potrošio sam 1400 kubika pijeska. Godišnje sam uredno plaćao najamninu i nikada nisam ni lipu tražio, a ni dobio, od grada za promidžbu toga konjičkog sporta. U gradu su mi obećavali da neće biti nikakvih problema s produljenjem koncesije. Međutim, na nedavno raspisanom natječaju koncesija je dodijeljena drugome, koji je imao u zakupu već jedno zemljište, a koje mu je oduzeto zbog gradnje golfskoga terena. U gradu su me izigrali i više nemam gdje trenirati konje, a ni proizvoditi hranu za njih. Gradonačelnik me izbjegava i nikako da me primi na razgovor. Umjesto da nam pomognu i budu ponosni zbog izvrsnih rezultata koje su konji postigli i u samo pet godina, oni nam onemogućuju treniranje – kaže Zdravko Jambrek. Prvog konja kasača Ladonisa kupio je još 1992. godine, kada se sve još temeljilo na rekreaciji.

Povjerenje i poštenje

Dvanaest godina poslije obitelj Rihtarić dovodi na ranč na Dravi svoje engleske punokrvne kobile, a potom i druge konje, koji pod Jambrekovom trenerskom palicom ostvaruju vrhunske rezultate u Hrvatskoj i inozemstvu. Da je Zdravko Jambrek zaslužio mnogo povjerenja različitih vlasnika konja, dokazuje i ovogodišnja suradnja s Ivom Serdarom, vlasnikom najskupljeg konja u regiji, vrijednog čak 60.000 eura, te Željkom Vukelićem, koji je također svojeg konja preselio u Varaždin.
No zbog tih postupaka čelnih ljudi grada, ističe, morat će svoje konje dovesti pred Gradsku vijećnicu kako bi ga ozbiljno shvatili. Jambrek smatra da bi kao korisnik toga prostora trebao prvi dobiti pravo korištenja. Očajan je jer s treninzima konja već treba započeti, a njemu je jedini cilj ostati na vrhu, do kojeg je marljivim i poštenim radom dogurao.

Pročelnik: To je zemljište dano u privremeni zakup Rihtariću, a ne Zdravku Jambreku

Gradonačelnik Ivan Čehok kaže da je to bila odluka Gradskog vijeća, a od Tomislava Bogovića, savjetnika za lokalnu samoupravu i člana Povjerenstva za davanje u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta, doznajemo da je zemljište dano u privremeni zakup Rihtariću, a ne Jambreku.

– Jambrek se prijavio na natječaj, ali nije bio najpovoljniji za zakup. Žalio se i ministarstvu – kaže Bogović. 

Ključne riječi

Komentara 4

KR
krka
18:07 13.03.2010.

Gospon Jambrek, koliko ljudi, osim Vas, naravno radi sa tim konjima? Grad kao najmodavac ima pravo birati kome će i pod kojim uvjetima svoje zemljište dati u najam.Sa čijom suglasnošću i u čije ime Vi nastupate? Joj, još puno pitanja tu ima...

Avatar kos
kos
12:12 03.03.2010.

Normalno je to kod nas kad je očistio i probio teren uhodao posao evo već nekome \"IGRA MEČKA\" a ovo na poveuzu je ČEHOK za ne!!

Avatar žič
žič
16:36 08.03.2010.

je,jambrek,nebu išlo tvoja zemljica je U VISOKIM SFERAMA interesa,neko si je već novčeke metnul vu žepeka,a gdi bumo igrali golfeka,kaj morti na korzu,to pak ne.........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije