Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS

Stožer objavio nove informacije: U Hrvatskoj 49 novih zaraženih, ukupno 206

Konferencija za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
21.03.2020.
u 16:24

Po jučerašnjim podacima Nacionalnoga kriznog stožera, tri osobe su teško bolesne i spojene su na respirator, a petero je do sada izliječenih. Najviše oboljelih je u Zagrebu.

Nacionalni stožer civilne zaštite kao i svakog dana u 16 sati održao je konferenciju za medije te objavito nove podatke o epidemiji koronavirusa u Hrvatskoj.

"U Hrvatskoj imamo 206 oboljelih, što je 49 više od našeg posljednjeg obraćanja javnosti. U 24 sata ih je 78 više", rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

- Postoje građani koji ne poštuju preporuke, to je nešto što nije dobro i neće pomoći. Ponavljam svima da poštuju preporuke - rekao je ministar Beroš.

Bernard Kaić je rekao kako u samoizolaciju moraju ići oni koji su kontakti oboljelih ili oni koji dolaze iz zemalja u kojima je zaraza, dodavši da će se s vremenom možda pokazati da je u Hrvatskoj veliki rizik. 

Ravnateljica bolnice za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević' Alemka Markotić rekla je da je dobra vijest da nema novih pacijenata na respiratoru, iako ima novih kandidata.

- Svi oni koji imaju blaži oblik, neka ostanu u svojim kućama - dodala je te istaknula mjere opreza kojih se svi trebaju pridržavati. 

- U zadnjih 24 sata imamo 78 novooboljelih to je gotovo 2/3 od broja kojeg smo imali jučer, rekao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak. 

- Što se tiče javnog gradskog prometa, mi smo donijeli odluku da se privremeno obustavi tramvaji, a autobusi će se dezinficirati. Vidjet će se i koje su djelatnosti nužne, tako da će u autobuse moći ući samo oni koji su nužni da život funkcionira. Drugima neće biti dopušten ulaz u autobuse. Molim da se pomirite s tom činjenicom, rekao je Božinović.

Božinović je rekao i kako policija koristi ovlasti koje ima te udaljava ljude s javnih površina.

- To rade megafonom i zvučnim i svjetlosnim signalima. Ako se ne postigne cilj policija će upotrijebiti i druge ovlasti, to znači kazne od 5 do10 tisuća kuna - rekao je Božinović te dodao da ovo nije redovan način života.

Podsjetimo, jutros je objavljeno da je potvrđeno 29 novih slučajeva oboljelih od koronavirusa čime je ukupni broj porastao na 157, no taj se broj tijekom dana povećao

- Zbog manjine koji čine ugrozu sebi i drugima donosit ćemo sve rigoroznije mjere. Policija će voditi računa o tome kako se one provode i reagirati svaki put kada se ne provode. Naši životi će se sve više odvijati u zatvorenim prostorima. To se u praksi pokazalo kao nužna mjera. Ljudi ostanite doma, osim onih koji moraju ići na posao, a mi smo odredili tko su oni. Svi poslodavci moraju osigurati sve potrebne mjere - rekao je voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović.

Po jučerašnjim podacima Nacionalnoga kriznog stožera, tri osobe su teško bolesne i spojene su na respirator, a petero je do sada izliječenih. Najviše oboljelih je u Zagrebu. 

Ključne riječi

Komentara 104

Avatar R & I
R & I
16:20 21.03.2020.

Mi Hrvati smo stoka, kako nas je prozvao pokojni predsjednik Franjo Tuđman. Uvijek mislimo da smo najpametniji, najbolji i najjači u svemu, ali bumerang se vraca, kad- tad.

Avatar NasaPosla
NasaPosla
17:00 21.03.2020.

20.3.2020. u 16 sati 128 zaraženih. Imamo rast (78 novozaraženih) za 24 sata od 60,93%.

Avatar Melankolija
Melankolija
17:38 21.03.2020.

Loso o korona virusu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije