Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čovjek od 15 mlrd

Končarova ulaganja: U Istri je spržio “milijune” eura

koncar
Arhiva VL
27.03.2011.
u 14:28

Kupio je turistički objekt na Hvaru, a na Cresu je htio saditi lavandu i masline. Posjeduje i vinograde – ima 35.000 trsova

Danko Končar milijarde dolara zaradio je poslujući u tranzicijskoj Rusiji te u postaparthajdovskoj Južnoj Africi. Vrijednost svojih tvrtki trenutačno uvećava novim rudarskim projektima u politički nesigurnom Zimbabveu i ratom opustošenom Burundiju. Kako je preživio i uspio zaraditi u tim dijelom stvarnim, a svakako poslovnim džunglama, to vjerojatno ni on sam ne zna objasniti.

No, već 20 godina to mu i te kako polazi za rukom. Zube u Africi još nije polomio. Valjda je naučio igrati po pravilima divljine.

Hrvatska džungla

I onda je, prije tri godine, zagazio u avanturu za koju je ona afrička džungla često pitoma poput travnjaka na Wembleyju. Naime, Končar je odlučio početi ulagati u Hrvatsku. Novca je imao, ideja također, pa ne treba čuditi da su ga odmah ‘namirisali’ domaći predatori te mu predložili stotine projekata. Ne ušeta u svačije dvorište čovjek s vrećom punom keša. No, jedan projekt posebno ga je zaintrigirao.

*Više o velikim Končarovim ulaganjima pročitajte u nedjeljom tiskanom izdanju Večernjeg lista.

Komentara 43

DK
dkatica2
14:48 27.03.2011.

koliko ti je spržila vinka cetinski

MI
mica1111
14:48 27.03.2011.

...sačuvaj me Bože komentara naših novinara...pa zar ne postoji nitko da napiše imalo normalan članak...ili se ovdje netko sprda sa Končarom...

BA
babalan
15:17 27.03.2011.

???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije