Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON MUČNIH PREGOVORA

Konačno dogovor o Brexitu: EU i Velika Britanija usuglasili plan za irsku granicu

Brexit
Foto: Reuters/PIXSELL
13.11.2018.
u 18:08

Sporazum uključuje takozvani "backstop", zaštitni mehanizam, zahvaljujući kojem bi granica na irskom otoku ostala otvorena nakon Brexita

Britanski i europski pregovarači usuglasili su tekst o granici u Irskoj iako to ne znači da su pregovori o Brexitu do kraja zaključeni, objavila je u utorak irska televizija RTE citirajući dva izvora.

Irska nacionalna televizija prenijela je da je tekst dogovoren kasno u ponedjeljak i zatim proslijeđen Londonu te je citirala izvore koji kažu da je sporazum "najstabilniji mogući", ali ne bi bilo ispravno reći da su pregovori "zaključeni".

Sporazum uključuje takozvani "backstop", zaštitni mehanizam, zahvaljujući kojem bi granica na irskom otoku ostala otvorena nakon Brexita.

"Izvor potvrđuje da je tekst sporazuma o razvodu dogovoren na tehničkoj razini", napisala je na Twitteru Laura Kuenssberg, politička urednica BBC-a i dodala "Vlada će se sastati rano sutra poslije podne... tada će biti i službena potvrda".

Pogledajte video Junckera kako šalje puse Plenkoviću:

Komentara 6

BO
bojnik
18:59 13.11.2018.

Odvuci Englesku u Atlantik I potopiyi.

PR
prajdali100
18:34 13.11.2018.

Yupiiiiii ! Europa će odahnuti tek kad strašni Vučić i Tači postignu neki sporazum. Tada će Kontinentom poteći med i mleko.

HL
Hladan
20:45 13.11.2018.

Slazem se, ti Eniglezi su bas smradovi kao i zastava VB!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije