Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Djed Ive Banca
Povratak na članak

Komunisti su ga nevinog zatočili kao britanskog špijuna

Djed dr. Ive Banca Dubrovčanin Ivo Hagjija jedno je od imena s popisa žrtava komunističkog režima kojima je, kao klasnim neprijateljima, zatrt svaki trag.

Komentari 11

UT
utatica
20:54 03.07.2010.

kako monstrumi crveni kmeri još uvijek mogu opravdavati ovakva zlodjela, slično sam i ja doživjela od komunističkih jednoumnih budala: vratila sam se iz Njemačke 1981 i u uredu govorila kako u Njemačkoj nema fiktivno zaposlenih, izmiščljenih radnih mjesta ali dada oni koji rade mogu u jednome danu kupiti automobil (mi smo tada fićeka uplatili u naprijed i čekali isporuku godinu dana) . Naravno u svakom je uredu bila neka gnjida u našem gnjida Krsnik Zvonko me je prokazao kao osobu koja radi na rušenju društvenog poretka i širenje lažnih informacija o \"trulom zapadu\" Bila sam pozvana od strane brkatog druga Popovića na razgovor i upozorena neka u buduće pazim šta govorim. Bagra zločinaka i danas diže glavu, trebalo je crvenom zamju glavu smrskati 1995. jednom pravednom lustracijom, za šta još uvijek nije kasno

VL
Avatar sin
sin
22:16 03.07.2010.

@ Dan Znači sada bi tebi trebalo majku ti četničku jer svojim komentarima očito si na njihovoj strani.

VL
OB
-obrisani-
22:22 03.07.2010.

Ovakvih istinitih prica u Hrvatskoj ima skoro svaka obitelj i mislim da bi kod nas u skolama djeca trebala uciti o svim zlodjelima koje su provodili prvo partizani a kasnije komunisti.Generacije koje dolaze moraju znati pravu istinu o tome kakoo se zivjelo i patilo u vrijeme vladavine diktatora tita i njegove zlocinacke masinerije.

VL
OB
-obrisani-
22:30 03.07.2010.

Prije svega ova vijest je za naslovnicu,ne?

VL
NA
new age
20:30 22.08.2010.

iz ove price mladi mogu zakljuciti kakvi su bili ustase,a kakvi komunisti. svaka cast gospodine ivo banac, treba spominjati tu zlocinacku drzavu i radnje u njoj da nam se vise nikada nebi takvo sto ponovilo. treba vec jednom skinuti zavjesu i otkriti tu zaludjenu masu-osuditi i zatvoriti,jel zlocin nikada ne zastarijeva..srdacano pozdravljam

VL
Avatar zanusi13
zanusi13
09:19 05.07.2010.

Kako interesantno; da pogriješe i Nijemci i nova vlasti u FNRJ pa Bančevog djeda optuže da je britanski špijun... A on nije bio špijun, ma kakvi, samo je pomagao britanskom prokonzulu u nekom muvanju oružjem... Daj Banc ne seri, kužim da ti je bio deda ali prema ovome što piše ziher je bio kriv, a baš ta mala sitnica da potičeš iz anglofilske obitelji je i tebi sigurno bar malo pomogla u karijeri, ups, pardon, naučnom radu... Uostalom, puno zločinaca imalo je ili još ima unuke; zar sada ljudi trebaju s pijetetom uvažavati njihove sentimente?

VL
OB
-obrisani-
15:47 05.07.2010.

Ivo je Banac

VL
Avatar Rubirosa
Rubirosa
07:46 04.07.2010.

Ivancice Tomma dokad dezinformacije?! Pa mladost cita sta pisete, vi podmecete stalno.Nikad ali bas NIKAD NIJE POSOJALA\"Jugoslavenska milicija \" u nijednoj Jugoslaviji.U SHS i Kraljevini su bili ZANDARI, u FNRJ i SFRJ je bila NARODNA MILICIJA......

VL
DU
Deleted user
18:16 04.07.2010.

Koga briga što se dogodilo s djedom Ive Banca. Baš kao među današnjim vladajućim i tada je bilo onih, malobrojnih, koji su krojili svoju pravdu.

VL
OB
-obrisani-
05:27 04.07.2010.

Neki spominju lustraciju... 20 godina od domovinskog rata... Zasto nije lustracija napravljena 1990. godine?! A tko bi vam ju odobrio? Mozda Tudjman i njegovi savjetnici? Pa gdje su komunisti presli nego u HDZ. SDP je bio komunisticki, ali za razlikuzliku od HDZ-a o nije krio. Danas ne zele provesti reviziju pretvorbe i porijeklo imovine od 1990.godine. ZASTO??? Sigurno da bi zastitili mene i moju obitelj. Ha,ha,ha.

VL
UK
Ugo Kajvez
00:35 04.07.2010.

A danas Banac je nevino djetašce koje nema veze sa američkom obavještajnom službom jel ? ..... čisti petokolonaš ! ............. . Fućka mi se što je bilo prije pola stoljeća, živi se u današnjem danu ...........

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.