Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kante u Sisku

Komunalni redari do sada nisu kaznili nijednog vlasnika psa

Sisak dobio desetak novih kanti s vrećicama za pseći izmet
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
08.01.2015.
u 11:40

Unatoč Odluci o komunalnom redu te Odluci o načinu držanja kućnih ljubimaca kojom je predviđeno kažnjavanje vlasnika pasa koji ne pokupe izmet svojih ljubimaca na javnim površinama iznosom od 200 do 400 kuna, u Sisku do sada zbog kršenja tih odredba komunalni redari nisu kaznili - nijednog građanina.

Investirali 27.000 kuna

No činjenica da je pasa sve više govori o potrebi da se nešto i poduzme. Tako je nedavno postavljeno deset označenih kanti s vrećicama za pseći izmet na području Rimske ulice, Trga Lj. Posavskog, Parka dr. Franje Tuđmana, Ulice Hrvatskog narodnog preporoda, jezerca na Slovenskom trgu te Hebrangove. Vrijednost investicije koja bi trebala osvijestiti šetače pasa je 27.000 kuna.

– Cilj postavljanja posuda i vrećica je da se građani priviknu na obveze i očiste površinu. Nakon određenog roka privikavanja, provodit će se kažnjavanje sukladno odluci- rekla nam je v.d. pročelnica za komunalni sustav, Maja Del Vechio. Potez pozdravljaju i građani.

– S obzirom kakve su navike naših građana, trebat će vremena da se one promijene. Svakako da kažnjavati treba jer psećem izmetu nije mjesto u parkovima i po trgovima gdje se djeca igraju. U Njemačkoj je primjerice sasvim uobičajeno da vlasnici počiste za svojim psima – smatra strojarski inženjer Duško Jasić. Da bi redari trebali više paziti, kaže i Vesna Požgaj.

Posude su često prazne

– Ovo je odlična stvar, ali nisam baš sigurna da će je ljudi koristiti. Komunalni redari trebali bi više paziti, najviše zbog djece- dodaje Požgaj. Da nove kante doprinose civiliziranijem izgledu grada, misle i u udruzi za zaštitu životinja Patronus.– Pozdravljam ideju, ali mislim da ona neće promijeniti mentalni sklop vlasnika koji ne kupe za svojim ljubimcima, stoga bi trebalo uvesti i kažnjavanje. Više nema izgovora da netko uz sebe nema vrećicu ili novca da je kupi - zaključuje potpredsjednica Vesna Vučić. Vlasnici pak upozoravaju kako vrećica u posudama - često nema.

Komentara 2

NB
Nije.bitno
13:08 08.01.2015.

turisti uživaju kad ugaze u govno od psa, odmah rezerviraju apartman i za sljedeću godinu.

LI
liskovaca
08:52 09.01.2015.

pa naravno da nisu kaznili! Par minuta se šeću po gradu, ispišu dvije-tri parking kazne i to je to! Tko njih uopće kontrolira dok kao rade ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije