Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nedelišće

Komunalna naknada manja pet posto, ali će se manje čistiti snijeg

snijeg
Vjeran Žganec Rogulja / PIXSELL
29.11.2010.
u 13:30

Vladajući u Nedelišću nevoljko su prihvatili prijedlog partnera iz HSU-a, koji su predložili da se za taj iznos smanji čišćenje snijega, košnja i održavanje poljskih puteva

– Neka samo smanjuju komunalnu naknadu, mi si sami počistimo snijeg – komentirao je Slavko Tomšić iz Nedelišća najnoviju odluku općinske vlasti.

No nisu svi uvjereni da je ispravna.

– Nisam siguran da je to prava odluka, smanjiti čišćenje snijega – dodao je mještanin Zdravko Kacun.

Problemi u koaliciji?

Komunalna naknada u općini Nedelišće smanjena je pet posto. Bod za naplatu naknade dosad je iznosio 0,34 kune, a od 1. siječnja bit će 0,323 kune. Inicijatori toga pojeftinjenja, vijećnici HSU-a, na sjednici Općinskoga vijeća htjeli su da se bod smanji 10 posto.

– Puno građana nije zadovoljno iznosom naknade i traži da se smanji – rekao je "umirovljenik" Josip Debelec.

Iste večeri donesen je i općinski proračun za sljedeću godinu, koji je 25,8 milijuna kuna, a manji prihod od komunalne naknade trebalo je nečime naknaditi.

– Predlažemo da se za taj iznos smanji čišćenje snijega, košnja trave i popravci poljskih putova. To neće poremetiti aktivnosti mjesnih odbora – rekao je Debelec i objasnio kako bi se uz (traženo) smanjenje 10 posto, na primjeru Črečana, sljedeće godine potrošilo manje 11.000 kuna za održavanje javnih površina. Iako su koalicijski partneri, načelnik Mladen Horvat (SDP) nije s oduševljenjem dočekao prijedlog.

– Proračun smo koncipirali računajući na bod od 0,34 kune. Nismo dizali nikakve naknade od 2006. godine – rekao je Horvat. Na kraju su vijećnici vladajuće koalicije (SDP, HNS i HSU) zatražili desetominutnu stanku. Otišli su u drugu prostoriju te kad su se vratili, glasali su za smanjenje kompromisnih pet posto, za koju su ruku dignuli i oporbeni vijećnici.

Trebali ispuniti obećanje

– Umirovljenici su to obećali u predizbornoj kampanji, a sad moraju ispuniti obećanje. To su vrlo popularna obećanja. Ovo je problem koji je nastao unutar vladajuće koalicije. Nadam se da isti ti vijećnici koji su tražili smanjenje naknade, neće svaliti krivnju na načelnika kad snijeg u općini ne bude očišćen – komentirala je nezavisna vijećnica Dijana Posavec.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije