Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Pregovaramo s drugim tvrtkama kako bi Pula bila uredna i ugodna"

Komunalci nastavljaju štrajk; Boris Miletić organizira čišćenje Pule

pula smeće1
duško marušić
22.12.2009.
u 14:17

Pulski gradonačelnik Boris Miletić očistit će grad uz pomoć suradnika i direktora komunalnih gradskih poduzeća. Procjenjuje da sve usluge koje su zbog štrajka bili prisiljeni plaćati drugima neće biti skuplje od milijun kuna koliko bi stajala i isplata božićnica.

Predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera i predsjednik Štrajkaškog odbora komunalaca u Puli Bruno Bulić rekao je da se nastavlja štrajk zbog neisplate božićnica. Naveo je da bi prihvatili i ponudu od 2000 kuna iznosa za božićnicu pa i nešto manje. Bulić je žestoko kritizirao gradsku upravu te je pozvao Općinsko državno odvjetništvo da pročešlja poslovanje Grada i gradskih odjela. Državnom inspektoratu je, pak, uputio zahtjev za inspekcijski nadzor koji bi trebao utvrditi jesu li gradonačelnik Boris Miletić i njegovi suradnici zadovoljavali zakonske uvjete zaštite na radu prilikom skupljanja smeća po Puli.

Dok komunalci nastavljaju štrajk, pulski gradonačelnik Boris Miletić najavljuje da će i danas nastaviti čistiti grad uz pomoć svojih suradnika i direktora komunalnih gradskih poduzeća. Miletić nije želio otkriti odakle će početi čišćenje grada jer, kazao je, želi u tome sudjelovati bez nazočnosti medija. Na to su ga najvjerojatnije ponukale kritike oporbe i sindikata koji su kazali Miletić radi predstavu i da su komunalci koji Puli pomažu iz drugih istarskih gradova u biti štrajkolomci.

Direktor gradskoga komunalnog poduzeća Harculanee Igor Stari kazao je da će Puli u čišćenju grada pomoći komunalna poduzeća iz drugih gradova s pet ili šest kamiona za odvoz smeća. On je naveo da će kamioni iz drugih gradova s pulskim smećem odlaziti u na svoje matične deponije zato što su štrajkaši blokirali i pulski deponij za otpad Kaštijun.

- Pregovaramo s drugim tvrtkama kako bi Pula bila uredna i ugodna za građane i goste, pa tako pregovaramo s pulskim Zatvorom, Zavodom za zapošljavanje i Metisom kako bi se se grad nastavio čistiti od grana i ostalog što je napadalo u dane nevremena - rekao je Igor Stari.

Procjenjuje da sve usluge koje su zbog štrajka bili prisiljeni plaćati drugima neće biti skuplje od milijun kuna koliko bi stajala isplata božićnica. Direktor Pulaprometa Igor Škatar naglasio je da je danas za učenike bio organiziran gradski prijevoz. On je kazao da će građanima koji su ostali bez usluge prijevoza nadokanditi izgubljeno, a možda čak i smanjiti cijenu mjesečne karte. Najavio je i da će angažirati pravnike koji će ocijeniti koliko je štrajk solidarnosti Pulaprometovih radnika ispravan s obzirom na kolektivni ugovor.

 

 

Ključne riječi

Komentara 2

KA
karambita
15:32 22.12.2009.

Pazi sad ovo, i direktori cistili. Lako je cistiti punog dzepa i pune guzice, a da primaju 3000 kuna mjesecno, sigurno nebi cistili

OB
-obrisani-
09:10 25.12.2009.

IDS zasrao Istru kao Pulu,IDS neka počisti,a za tri godine bi njih trebalo baciti u smeće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije