Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA NA SLUŽBENI POSJET

Komšićeva stranka: Grlić-Radman zagovara politiku protivnu stajalištima EK-a

Grlić Radman u Mostaru
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
1/3
29.12.2019.
u 12:16

Ministar Gordan Grlić-Radman u subotu je boravio u radnom posjetu Mostaru i Sarajevu gdje se odvojeno sastao s dužnosnicima HDZ BiH te s ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković i vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem.

Politička stranka Željka Komšića optužila je u nedjelju hrvatskog ministra vanjskih i europskih poslova da je tijekom posjeta Bosni i Hercegovini iskrivljeno predstavio stajališta Europske komisije o toj zemlji te pri tom zagovarao "zaostalo načelo" konstitutivnosti naroda.

"Podsjećamo ministra vanjskih poslova Republike Hrvatske da je upravo Europska komisija u svojim preporukama Bosni i Hercegovini naložila uvođenje pune jednakopravnosti građana, a ne cementiranje etničkog koncepta kakav je koncept tzv. 'konstitutivnosti naroda'", stoji u priopćenju stranke Demokratske fronte (DF) čiji je predsjednik sadašnji predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Ministar Gordan Grlić-Radman u subotu je boravio u radnom posjetu Mostaru i Sarajevu gdje se odvojeno sastao s dužnosnicima HDZ BiH te s ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković i vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem.

Hrvatski ministar pri tom je izjavio kako je za stabilnost BiH važno da svaki konstitutivni narod može sam birati svoje predstavnike u tijelima vlasti.

U DF-u koji je dio vladajuće koalicije u BiH drže pak kako Europska komisija zagovara nešto sasvim drukčije.

"Grlić-Radman ovakvim pristupom podriva preporuke Europske komisije i sabotira provedbu presuda Europskog suda za ljudska prava. Takvo političko djelovanje nije problem samo za Bosnu i Hercegovinu nego i za institucije Europske unije", stoji u očitovanju DF-a.

Komentara 9

I1
ing-12345
12:45 29.12.2019.

Pijani Komšić ne zna o čemu priča. Belgija je više nacionalna država od 3 konstutivna naroda: Flamanac, Valonaca i Njemaca. No Komšić provodi veliko muslimansku politiku gdje oni žele majorizaciju ostala dva konstutivna naroda u BiH : Hrvata i Srba pod parolom građanske države. No to nije moguće u EU tj. u Belgiji pa nije moguće još manje u BiH a nije uspjelo niti srbima u bivšoj Jugoslaviji.

AL
altruist
12:36 29.12.2019.

Hoce li ce vise RH odgovoriti na ovu muslimansku agresiju?

DU
Deleted user
13:33 29.12.2019.

Licemjerna poturica Sejdo Komšić priča o "građanskom" a protiv"nacionalnog koncepta"a upravo on je sa svojim gazdom nacionalistom Izetbegovićem prije neki dan u Sa. srušio građansku vladu i doveo onu SDA nacionalističku ....... poturice su vrijedne svakog prijezira ......pljuc

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije