Naslovnica Vijesti Svijet

Komšić odgovorio premijerki Srbije da ne poteže paralele u graničnim pitanjima regije

Na današnji govor Ane Brnabić da je jednima dopušteno raditi po volji, dok Srbima nije, osvrnuo se Željko Komšić
04. siječnja 2019. u 15:11 23 komentara 3138 prikaza
Željko Komšić
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, odgovorio je premijerki Srbije Ani Brnabić koja je rekla, osvrnuvši se na ukidanje granice između Albanije i Kosova, da su "očigledno granice na stolu i sada imamo to da za neke mogu da budu, a za Republiku Srpsku ne mogu". 

STJEPAN KLJUIĆ Komšić je nesreća za Hrvate, a Zagrebu bi najbolje bilo da neko vrijeme digne ruke od BiH

Komšić je na takvu retoriku odgovorio da granice Bosne i Hercegovine nikako ne mogu biti dovedene u pitanje bez obzira što se događalo na granici Albanije i Kosova.

"Suverenitet, integritet, a naročito granice Bosne i Hercegovine su neupitne i bilo kakvo relativiziranje bilo kojeg državnog prerogativa Bosne i Hercegovine je u najmanju ruku nepristojno, da ne upotrijebimo neku težu riječ. Svakom ostrašćenom pojedincu iz komšiluka ili susjedstva mora biti jasno kako je BiH neupitna činjenica, što prije to razumiju i prihvate bit će mnogo pametniji i korisniji i za vlastitu zemlju. Stoga pozivam srbijanske dužnosnike da prestanu povlačenje tih nemogućih paralela", rekao je Komšić.

Prosvjed u Beogradu 29.12. BEOGRAD Najmasovniji prosvjed: "Doći će vrijeme kada će Vučić narod moliti za milost"

Naglasio je da bi pojedinci iz izvršne vlasti Srbije trebali prestati razmišljati kako će destabiliziranjem Bosne i Hercegovine i "izvozom vlastitih problema" ojačati svoju poziciju za pregovaračkim stolom što njemu predstavlja nastavak politike Srbije iz 90-ih godina prošlog stoljeća.

OHR SAVJETNIK
Otkrijte imate li sivu mrenu
 • rimac444:

  Poturice. upravo takvi kao ti i izmetbeg koji te obrezo ste najveći neprijatelji opstanka BiH

 • Mlach:

  izrodi..

 • Avatar zong
  zong:

  A zašto ne Komšiću?!