Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Summit ušao u 'produžetke'
Povratak na članak

Kompromis spasa ponudio EU: Amerika i Kina dovele klimatsku konferenciju na rub propasti

– Želimo rješenje koje pomaže ranjivim zemljama sada, a ne za nekoliko godina. Koristi bi trebale imati samo države kojima to doista treba, a ne one koje su zemlje u razvoju samo na papiru – rekla je Baerbock. Kina i SAD nisu javno komentirali prijedlog.

Komentari 7

DU
Deleted user
23:00 18.11.2022.

Više nema ozonskih rupa, nema zatopljena, sad su klimatski izazovi i zelena agenda koja bi trebala ponzi šemi dat još koje desetljećje života. Ajmo štsmpat pare i prodavat co2 kredite.

VL
Avatar Cantor
Cantor
05:36 19.11.2022.

Sada kada se odrekla Ruskog plina i nafte i novac preusmjerila bliskoistočnim demokracijama i američkim saveznicima, EU nudi svoju stručnost i ekspertizu Amerikancima i Kinezima koji su suviše zauzeti proizvodnjom i prodajom novih zelenih oružanih sustava a da bi obratili dužnu pažnju na ostale aspekte zelene revolucije. Ne znam, možda bi ih ozbiljnije shvatili da u ekspertnom timu ili barem za glasnogovornika uzmu Gretu?

VL
ST
stefj
02:17 19.11.2022.

Eto, nekako se ta zelen religija, koju su neke vlade u EU prihvatile kao službenu, "ne lovi" izvan EU-a. Već dugo netko nije napravio toliko štete kao što su zeleni napravili npr. jednoj Njemačkoj... Evo, zadnje desetljeće u Njemačkoj je porastao CO2 otisak po čovjeku skoro 10% i to prije nego su ponovo zakurili hrpu termoelektrana radi krize. Broj prerano umrlih od respiratornih bolesti je porastao skoro 20%... U EU je jedino Češka gora od Njemačke, imaju više nego dvostruko lošiji rezultat nego je prosjek EU-a. Kod proizvodnje električne energije Francuska ima nekoliko PUTA manju proizvodnju CO2 po MWh... Sva sreća da u nekim zemljama ipak gledaju znanost, ne mogu niti zamisliti kolika bi bila emisija CO2 u EU-a da su svi bezpogovorno slušali zelene, koju bi tek tada sada imali katastrofu...

VL
WT
WTF!
00:43 19.11.2022.

Kaj Bill Gates + Klaus Schwab glume na toj konferenciji o "klimatskim promjenama"?!?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.