Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pljačka getroa

Kompanjon poginuo, a Čabraja invalid jer je bio "mlad i lud"

čabraja
Igor Kralj/PIXSELL
21.12.2010.
u 14:41

Kazao je da pištolj nije uperio ni u jednog zaštitara te da ga nijednom nije repetirao

Kristijan Čabraja (31), koji se tereti da je 2007. s pokojnim Dubravkom Marinićem (40) i odbjeglim Željkom Vrbatom (47) pokušao počiniti oružanu pljačku u Getrou u Sesvetama, na zagrebačkom je Općinskom kaznenom sudu (suđenje je zbog problema s prostorom preseljeno sa zagrebačkog Županijskog suda na Općinski), iznio svoju obranu. Opovrgnuo je iskaze zaštitara Sokol Marića te kazao da pištolj nije uperio ni u jednog zaštitara i da ga nijednom nije repetirao.

– Dubravko je hodao tri, četiri metra ispred mene. Čim sam ušao u dvorište zaštitar Miljenko Maurović u mene je ispalio dva hica na lijevu stranu tijela, prvi ispod rebra u kralježnicu, a drugi iznad rebra. Nakon prvog sam pao na pod i više se nisam mogao pomaknuti, gušio sam se. Pištolj mi je izletio iz ruku i pao dva metra ispred. Maurović je zatim krenuo prema Mariniću, ispalio mu dva, tri hica u leđa, opsovao mu mater i lupio ga nogom u vrat dok je ovaj klečao. Kad ga je dokrajčio, Maurović se vratio do mene i skinuo mi fantomku, a jedan od zaštitara je prema meni ispalio još nekoliko hitaca, ali samo me jedan pogodio u nogu - rekao je do sada nekažnjavan Čabraja, dodajući da mu je pištolj, kojim nikad nije baratao i za koji nije znao u kakvom je stanju, neposredno prije pljačke dao kompanjon Marinić, koji je, pak, u okršaju sa zaštitarima koji su spriječili pljačku izgubio život.

Osim toga, bivši redar rodom iz Dervente, poznat po borilačkim vještinama, koji je u toj krvavoj pljački ostao invalid, izrazio je žaljenje zbog razbojstva. Svoj skok na onu stranu zakona objasnio je poslovicom “Mladost, ludost!”.

Sutkinja Renata Miličević odobrila je zahtjev obrane da se obavi medicinsko vještačenje nad Čabrajom kako bi se utvrdio točan način njegova ranjavanja. Ako se sudsko-medicinskim i balističkim vještačenjem te iskazima svih svjedoka ne utvrdi točna dinamika svih zbivanja, obavit će se rekonstrukcija događaja.

Komentara 9

BR
brujo
19:19 21.12.2010.

Kaje se a imao pištolj u ruci i pljačkao što su mu trebali uspavanku otpjevati....

DW
dr.who
15:27 21.12.2010.

Naravno da nije imao pištolj,već je mahao zastavicama i nije krenuo u pljačku nego na bankomat.

OB
-obrisani-
15:14 21.12.2010.

sda kad si u kolicima pomozi ovim drugim mladim budalama sta ih ceka u zivotu na kojem su putu.Onome na klisu od 22 godine nitko mu nije objasnjavao.Mladost ludost ga je odvela ispod zemlje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije