Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIŠE PRIJETNJI I UVREDA

Komora socijalih radnika: 'Prestanite s govorom mržnje prema socijalnim radnicima'

Zagreb: Izjave nakon sastanka s ministra Aladrovića sa izaslanicima komore socijalnih radnika
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/2
08.04.2021.
u 15:27

Apel su uputili povodom napada na djelatnike Centra za socijalnu skrb u Ivanić Gradu

Hrvatska komora socijalnih radnika uputila je u četvrtak apel za hitnim prekidom govora mržnje prema socijalnim radnicima u javnom prostoru.

Apel su uputili povodom napada na djelatnike Centra za socijalnu skrb u Ivanić Gradu.

"Molimo javnost da se suzdrži od negativnih komentara, prijetnji, napada i govora mržnje, prema stručnim radnicima i drugim djelatnicima sustava socijalne skrbi.

Apeliramo i na javne osobe te visokopozicionirane predstavnike resornog Ministarstva da osvijeste kako njihova javno izgovorena riječ, a posebice prozivanje djelatnika sustava socijalne skrbi  nekompetentnima, krivcima i odgovornima za sve loše u sustavu, ima dodatno negativan učinak na sigurnost djelatnika sustava socijalne skrbi", stoji u apelu.

Iz Komore socijalnih radnika izvijestili su da, posljednjih nekoliko dana, kao strukovna organizacija, s terena primaju obavijesti o povećanju broja prijetnji smrću i uvreda.

"Osuđujemo svaki oblik nasilja te pozivamo sve nadležne institucije da zaštite djelatnike sustava socijalne skrbi, a posebice socijalne radnike koji su najizloženiji napadima", poručili su iz Hrvatske komore socijalnih radnika.

 Ministar obitelji i socijalne politike Josip Aladrović ranije je osudio incident koji se u četvrtak dogodio u Centru za socijalnu skrb Ivanić Grad, kada je nezadovoljni korisnik pokušao napasti socijalnu radnicu, a napad je spriječen intervencijom zaštitarke. 

Premijer Andrej Plenković komentirao tragičan slučaj iz Nove Gradiške

Komentara 2

SP
silvano.pilar1
20:09 13.04.2021.

Svatko treba da radi svoji posao, najbolje što zna, ili neka usuti i prepusti mjesto onome tko hoće I umije. A ako nema dovoljno plaće, resursa ili manjak djelatnika, neka traži od Vlasti. I zanima me : kako može komora tužiti nekog gradjanina ? Nije taj gradjanin imenovan osobu a niti Komoru. Koji Sud prema kojem Zakonu će komoru obestetiti a gradjanina optužiti? Komori će kaznom obestetiti zbog navodnog govora mrznje ? To je ništa drugo do li zastrasivanje gradjana, kako ne bi u zadnjim danima pred izbore, kritizirali rad Vlasti. Ne ide to tako !

DU
Deleted user
16:43 08.04.2021.

molimo stručne radnike i druge djelatnike sustava socijalne skrbi da se odgovorno prime posla i prestanu fušat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije