Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Komercijalne televizije tužit će HRT zbog krađe izlaznih anketa

HRT
Mišo Lišanin
28.12.2009.
u 17:37

Razmatramo mogućnost za poduzimanje pravnih koraka zbog nezakonita djelovanja HRT-a – izjavila je glasnogovornica RTL-a Nataša Roksandić, a Vedrana Cvetko s Nove TV također je potvrdila mogućnost tužbe.

ZAGREB – RTL i Nova TV tužit će HRT zato što se HTV sinoć nelegalno koristio rezultatima izlaznih anketa koje su naručile i platile samo te dvije komercijalne televizije.

– Razmatramo mogućnost za poduzimanje pravnih koraka zbog nezakonita djelovanja HRT-a – izjavila je glasnogovornica RTL-a Nataša Roksandić, a Vedrana Cvetko s Nove TV također je potvrdila mogućnost tužbe, kazavši da i Nova TV razmatra pravne mogućnosti za to da od HTV-a dobije odštetu.

Neslužbeno doznajemo da su Nova TV i RTL izlazne ankete koje je za njih napravila agencija Ipsos puls (a i HTV-u je bilo ponuđeno da sudjeluje u financiranju, ali je on to odbio) platile po 15 tisuća eura.

HTV ipak najgledaniji, slijedi Nova TV, a RTL najnezanimljiviji
U izbornoj noći gledateljima je bila najzanimljivija trosatna HTV-ova emisija “Izborna noć, drugi dio”. Gledalo ju je 14,7 posto javnosti. Druga najgledanija emisija posvećena praćenju rezultata prvog kruga predsjedničkih izbora bio je “Exit poll” Nove TV koji je donio prve rezultate izlaznih anketa.

Gledalo ga je 13,8 posto javnosti. Prvi dio HTV-ove “Izborne noći”, emitiran oko 19 sati, privukao je 9,9 posto gledatelja. Četvrto mjesto zauzele su “Izborne vijesti” Nove TV sa 9 posto gledanosti. RTL-ovo istodobno prvo izdanje polusatne emisije “Noć odluke” privuklo je 7,4 posto gledatelja, dok su specijalne 40-minutne “Izborne vijesti” Nove TV oko ponoći dostigle gledanost 6,8 posto.

Najmanje je bio gledan devedesetominutni drugi dio RTL-ove “Noći odluke”, pratilo ga je 6,2 posto javnosti.

Komentara 4

DU
Deleted user
18:12 28.12.2009.

Hlo po Hrt-u radi što i kako hoće, o smjenama ni riječi.....koja komedija od pravne države.

Avatar condor
condor
19:44 28.12.2009.

Činjenica, kako je HTV bio najgledaniji u \"Izbornoj noći\" nedaje joj za pravo neovlašteno se koristi podacima za koje su pravo korištenja platili RTL i Nova. Bio je to još jedan produkt Hloverkine prljave mašinerije.

OB
-obrisani-
20:05 28.12.2009.

HTV ne gledam više od kad imam OPTI -tv,bilo bi dobro da kodiraju htv 1 i 2 pa bi mnogima ućinili uslugu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije