Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'MI SMO NAROD'
Povratak na članak

Komentar: Junaci 1989., hvalisavci 2016.

Prije četvrt stoljeća svijet se divio mirnoj revoluciji bez prolijevanja krvi. Divio se hrabrim istočnim Nijemcima koji su srušili diktaturu prosvjedima

Komentari 2

BA
bakulušić
23:02 04.10.2016.

Na puno načina i u mnogim elementima možemo državu usporediti sa obiteljskom kućom. U kuću primamo koga mi želimo, koga mi pozovemo a nekada ćemo primiti i gosta nezvana. U kuću gosti, zvani i nezvani, ulaze kroz vrata a ne kroz prozore, ne preko krova, ne kroz podrum. I svatko zna koliko ljudi može primiti u kuću a da ne ugrozi vlastiti mir i sigurnost. Što je tu kukavičluk, što je tu nehumano? i, na kraju, zanima me koliko su ljudi, migranata, u svoju kuću ili stan primili najgrlatiji i najpoznatiji zagovaratelji i zaštitnici ljudskih prava u Hrvatskoj i Europi? Neću spominjati imena da sačuvam komentar. Neka nam istraživačko i dojavljivačko novinarstvo o tome kaže nešto više.

VL
Avatar epidaurus
epidaurus
01:03 05.10.2016.

DDR je nastala podjelom njemačkog rajha izmedju saveznika koji su vojno porazili treći rajh. Treći rajh je počini tolike zločine da je trebao završiti kao Kartagena od strane rimljana: potpuno uništenje...a nije. Dakle, treći rajh je bio u milosti ili nemilosti rusa, barem u DDR. To je osnovna činjenica. Rusi su dozvolili ujedinjenje. Da nisu sve bi izgledalo drugačije. Dakle, priče o mirnoj revoluciji i ostale gluposti, kao švabe su pobijedile na kraju, ne pije puno vode. Pitali su nedavno jednog ruskog generala da li misli da će Rusija i njemačka ikada zaratiti opet u budućnosti. On je kazao da nikada više ruski vojnik neće ići ratovati tamo. Neće biti potrebno. Slijedeći put Rusi će samo nuklearno. I sasvim sigurno, tako će i biti.....

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.