Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAGAN PRIMORAC:
Povratak na članak

'Ukidanje državne mature bio bi sumrak hrvatskog obrazovnog sustava'

Dragan Primorac: Ono što imamo danas samo su ostaci ostataka onoga što je projekt bio i predstavljao za vrijeme mog mandata

Komentari 25

OL
olrajt
18:47 19.06.2015.

...kao ravnatelju osnovne škole u vrijeme ministra Primorca , drago mi je reći da je što se tiče vanjskog vrednovanja osnovnih škola ,Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje ,koji vodi mature to odradio savršeno -od edukacije ravnatelja i nsame provedbe....sve se znalo u minutu što tko treba učiniti,od čuvanja testova do provedbe vanjskog vrednovanja!Gospodin Sirovatka vrhunski je vodio NCCV-o!....u našoj školi testovi su bili pod tri ključa na tajnom mjestu!....isto tako vođena su vanjska vrednovanja u srednjim školama pa i prve mature!

VL
KL
Klarahrv
17:31 19.06.2015.

Evo vec se javljaju ljubitelji petokrake i brane nesposobne kukurikavce. Gospodjo Ankice B. evo sta rade od Hrvatske.

VL
NV
novo vriijeme
22:01 19.06.2015.

Kako nam ide nikad nije bilo više neukih jadnika u ovoj zemlji nego danas. A kada 8 od 10 mladih u dobi od 16-18 godina misli da se latinski jezik govori u Latinskoj Americi onda je to dokaz da namnam je obrazovanje upravo na tragu konačnog cilja neprijatelja ove zemlje, potpunog zatupljivanja nacije nakon čega slijedi sluginska budućnost. Stoga nemam pohlanu riječ niti za jednog ministra u posljednjih 25 godina.

VL
LA
larala
21:46 19.06.2015.

problema s državnom maturom je oduvijek bilo i bit ce jer je kao i sve u ovoj državi napravljena samo da bi se uhljebili politicki podobnici i ništa više... gdje je logika da svi polažu istu državnu maturu a, 90% škola uopce nema u programu pol toga što se traži na toj maturi?...

VL
AN
ANM
18:20 19.06.2015.

Pa jasno, udar po obrazovanju, lakše je vladati budalama! Pa tako je tito delovao! I još uvek ima komunjara !

VL
MO
Milka Oreo 300g.
23:03 19.06.2015.

što je falilo staroj maturi?

VL
KS
Ksantipa
17:23 19.06.2015.

ovo je stvarno nacionalna sramota, što se godina događa s maturom i uz maturu. Ove godine je to najviše maha uzelo. Nije to nikakv šlamperaj i niz slučajnosti.sve to, kao i Savska 66, Markov trg, svastika na Poljudu, zahuktala hajka na udbaše, vapaj za lustracijom, brojenje krvnih zrnaca, podjela po svim segmentima,...imaju isti cilj- Pokazati da ova vlada ne valja i da ju treba rušiti. Neki se ne mogu dočekati redovnim, mirnim putem i demokratskim putem doći do vlasti, pa organiziraju razne "slučajnosti" koji se spontano događaju. S djecom se ipak ne bi smjelo i dopustilo nikome ni za što igrati. To je zakonom zabrasnjeno. Tko šljivi zakone? kad ih izigravaju oni u samom vrhu, kako će ih se pridržavati običan čovjek. Sve više je onih koji misle kako je glupo biti pošten, pravedan, istonoljubiv, odgovoran i vjerodostojan. Nažalost u tom smislu odgajamo i djecu. Tko je lud da uči, kad se matura može položiti i drugačije.

VL
DU
Deleted user
20:53 19.06.2015.

Onda treba ukinuti mature i prijemne te uvesti cjenik a za unučad i praunučad partizana i partijaca besplatan direktan upis i naravno,diploma, kao i nekada.

VL
DU
Deleted user
07:27 20.06.2015.

"Drzavna matura",sta to u "prevodu"znaci,i gdje to jos na svjetu postoji,mislim u kojoj drzavi svjeta jos postoji rjec drzavna matura????????

VL
FE
fefellerunt
17:13 19.06.2015.

Pravi se javio, on je sa svojim reformama u obrazovanju opteretio proračun za najmanje dodatnih 350 mil€ i sada se našao adekvatnim čimbenikom da nešto komentira. rezultati njegove reforme školstva, kao i znatnog povećanja udjela VSS kadra u strukturi stanovništvaa na 17% vidljivi su po tome da se skoro ništa ne proizvodi, ali zato imamo stotine tisuća na državnom koritu za čije plaće se dižu krediti

VL
DU
Deleted user
20:41 19.06.2015.

G.Primorac kako se na fakultete upisivalo dok niste uveli maturu? To je odgovor na Vaše pitanje, zašto? Partija,novac,rodbina,kolege itd. to je bilo ''uvjet'' za upis.

VL
Avatar navijač
navijač
19:02 19.06.2015.

Svi koji se ne sječaju da Je Josipović dobio izbore djelom i zbog pomoći ovog lika i njegove kandidature , zaista imaju amneziju.

VL
FI
Fisherman
17:32 19.06.2015.

Drzavna matura je žešći promasaj u Hrvatskom skolstvu.Maltretiranje ucenika a ionako svaki faks odreduje dal ce imati prijemni ispit.Ovo je samo pranje love od nakladnika koji stampa ispite po nekoliko puta godisnje do profesora koji pripremaju djecu za maturu u Fušu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.