Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Komemoracija u Bleiburgu nije proustaška manifestacija, većina tamo doista komemorira žrtve

Budaletine i provokatore valja dobro kazniti, što će velika većina sigurno i podržati

Komentari 19

BA
balance
14:26 21.04.2018.

Vi ste pobili narod a i vojsku koja se je predala ne vama komunistima .E to je tragedija.Taj zločin pokušavate zatrati.Dok je Hrvata bit će i sjećanja na Bleiburg.

VL
Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
14:52 21.04.2018.

Tih "par pijanih" su sitnica prema komunjarama koji slave jednog od deset najvecih zlocinaca na svijetu, "druga tita.

VL
JU
juma
23:25 21.04.2018.

Iskreno, nikada nisam bio, jer mi tamo nitko nije stradao, ali oni koji su izgubili najmilije imaju pravo na sjecanje. Za samo manifestaciju vrijedi isto sto bi trebalo vrijediti i za obiljezavanje zrtava jasenovackog logora. Dostojanstveno, u tisini i molitvi, uz izbjegavanje bilo kakvih politickih govora ili simbola. Mislim kako nam nasa Predsjednica pokazuje kako se to radi.

VL
AR
armida
23:59 21.04.2018.

Bleiburg je jedino mjesto na kojem se možemo pokloniti žrtvama komunističkog režima,jer u onih 800 jama nije moguće stiči.To je najveća tragedija hrvatskog naroda.

VL
BA
bakulušić
00:13 22.04.2018.

Austrija i Austrijanci nemaju sa ovim glupostima nikakve veze, osim veza sitnih lijevo-liberalnih budaletina koji uz kavu žele napakostiti Hrvatskoj i Hrvatima. Oni bi, opet uz kavu, željeli da Austrija prihvati zaključke Kusićeva Vijeća za suočavanje s prošlošću. Nakon kavica, nastupa medijska hajka i kreće vučji čopor. Glavno je da se Hrvate stalno drži pod pritiskom i da srpske laži opet postanu nepobitna istina. Ovo su im zadnji trzaji jer vrijeme čini svoje iako bi i institucije hrvatske države trebale nešto učiniti. Nažalost, vrana vrani ne kopa oči!

VL
RE
realisticki
13:49 21.04.2018.

Komemoracija u Bleiburgu je dobra samo iz jednog razloga, jer nas podsjeća kakvi prijatelji su nam Englezi. Sve jedno naši današnji političari u Englezima vide saveznike, pa su u stanju njima svašta vjerovat, te njihove naredbe izvršavat. Kada nasnas povijestt ne može naučit pameti, tko to onda može?

VL
KE
keko
18:02 21.04.2018.

UstaškI dernek , Nedužnih se treba sjetiti Zločin nikada ne zaboraviti ali ovo veličanje ustaša i zločinaca van pameti.

VL
Avatar prof.baltazar
prof.baltazar
14:05 21.04.2018.

Obiteljima ubijenih nacista na Bleiburgu treba omogućiti komemoraciju. Istina, sramotno je za državu Austriju omogućavanje fašističkih ispada tj. isticanje zločinačkih simbola. Tako i neshvatljivo pokroviteljstvo Hrvatskog Sabora nad događajem u drugoj državi je pljuska svakom građaninu Republike Hrvatske. Ponavljam, nisam za zabranu komemoracije nad ubijenim nacistima ali države Hrvatska i Austrija moraju prestati koketirati s mračnim stranama svoje prošlosti. Austrija je poražena pa u tome leži ta simpatija prema nacizmu ali u Hrvatskoj je postojao masovan antifašistički pokret pa me čudi ovakvo podcjenjivanje Hrvatskog naroda od vlasti HDZ-a.

VL
CI
cinbenik
13:48 21.04.2018.

Lazni domoljubi lazno placu ,nad nasim nestalim i stradalim,koji su sluzili NDHa zlu,nebiranom i nenarodnom.......Blajburg je mjesto gdje su se regrutirali "pravi Hrvati",na mrznju i podjele,gdje se radjala ideja o poHercegovacenju svih Hrvata.....Blajburg je mjesto gdje su nasi porazeni stradali zbog NDHa nestasluka,i koji zasluzuju pietet,ali ne glorificiranje NDHa nestalsluk....Katolicke misije su koristili Blajburg za regrutaciju Busica,i ostalih nepotrebno stradalih Hrvata u sukobu sa UDBOM,a da njihova djela nisu imala nikakve veze sa osamostaljenjem Hrvatske,pa sada udruzene izmisljaju UDBU i Yugose,kao opravdanje za neuspjele experimenet i unistenje svega Hrvatskaog,a napredak samo jedne regije u susjednoj drzavi BiH......Eto desan Austria brani nasim NDHa nostalgicarima okupljanje,bas kao sto je i Tito tvrdio da Sava nemoze teci uzvodno,emigracija=crkva,citavo vrijeme pokusavaju napraviti da Sava potekne od Zagreba prema Blajburgu...

VL
Avatar Dinamo BBB
Dinamo BBB
14:04 21.04.2018.

Moš mislit ! Ustašoidi i fašisti od glave do pete ! Kreten do kretena !

VL
CA
Cafa
14:26 21.04.2018.

"Ustaški dernek" je najtočniji opis. A skrivaju se iza "komemoracije" kao što su se na križnom putu skrivali među ženama i djecom.

VL
Avatar Ronin
Ronin
12:49 21.04.2018.

Fašističko-ustaška manifestacija u Bleiburgu je sramota za Hrvatsku. Neka filoustaše odu onda i do Staljingrada jer i tamo su im ustaše kosti ostavljali.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.