Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Kome treba ovakva Gospodarska komora?

Kad plaćate članarinu, očekujete da se ta institucija bori za vas, da se kroz nju ostvarujete, da ostvarujete neke svoje i zajedničke interese, i ne očekujete da će se ta institucija okrenuti protiv vas.Tako bi trebalo biti i s Hrvatskom gospodarskom komorom.

Komentari 13

Avatar Rafael B
Rafael B
11:52 12.03.2018.

HGK je uhljebana svih režima i Kradan je pao zato što je prestao djeliti svim "opcijama"! Problem je u poduzetnicima koji samo bleje i plaćaju reket! A uhljebi su nezajažljivi.....

VL
DU
Deleted user
09:47 12.03.2018.

Sasvim slučajno sam upoznao jednog ex-mesara koji je svojedobno isporučivao meso za HGK, kad je Nadan Vidošević bio tamo šef i rekao mi je da nisu mogli pronaći dosta telećih medaljona, koliko je dotični sa svitom tamo trošio i da je to bio problem za vlasnika mesnice jer nikako ih namiriti u apetitu. I sjetimo se, kasnije je isplivalo da je Nadan imao dvije glavne kuharice - jedna je dežurala u HGK od ranog jutra do 14 h, a druga od 14 h pa do ponoći ili koliko je već trebalo ostati nekog konkretnog datuma. Ukratko, ako niste znali za namjenu HGK - tamo se feštalo i jelo sve u 16, a ništa se promijenilo nije...

VL
Avatar BuzzLightyear
BuzzLightyear
16:23 12.03.2018.

Prava komora bi u ovakvoj situaciji vrištala na vladu jer ova u širokom luku zaobilazi reforme i bavi se trivijalnostima. Naočigled nazadujemo. Briga Luku i društvo za to, njima je dobro.

VL
AN
antonelić
10:28 12.03.2018.

nadan vidošević je ostavio veliki trag u hgk ... toliko marčapije nemoguće je iskorijeniti na bilo koji način osim ukidanjem obveze plaćanja članstva ... anemija se hvali da je napravio poreznu reformu ( smanjio neka davanja 0,02 % , oslobodio plaće rasterećenjem 0,02 % itd, itd ...) a ono što je bitno : nije ukinuo niti jedan parafiskalni namet pa tako nije ukinuo niti članarinu hgk ... a zašto nije ?... pa zato jer su mu tamo njegovi uhljebi , koji " rade " za dobrobit gospodarstva ... još samo fali da sudstvo oslobodi nadana pa da ga vrate u hgk-uhljebistan i da nama povećaju članarinu na 1000 kn...

VL
DU
Deleted user
12:43 12.03.2018.

Hgk treba zaposlenicima koji u njoj rade....kao i mnoge druge institucije...moraju ljudi negdje raditi....itd

VL
DO
domxerex
20:50 12.03.2018.

Hahaha, kao da je to jedina institucija koja je postala sama sebi svrha. Da tek pogledaju naše pravosuđe. Pogledajte koliki su zaključani ormari po hodnicima i koliko ih je. U Osijeku ne vidiš zidove od ormara.. To su sve slučajevi u tijeku i često se riješe zastarom jer pravosudna bande ne radi. Dolaze na posao oko 10 a oko 11 su na kavici, oko 12 je gablec i oko 13 se ide doma jer je dan bio strašno naporan. Bolje bi smo pravosuđe imali kada bi ga ukinuli jer oni ovako samo štite lopove.

VL
DU
Deleted user
08:57 12.03.2018.

Sve stoji i sve je točno i to još x100. Ali najveći problem je što je ta stranka ipak preslika našeg mentaliteta a on je takav kakav je. Pjenit će se zbog Instabulske konvencije i najvjerojatnije će doći do raskola zbog nje jer je tobože etički neprihvatljiva dok će drpanje vlastitog naroda pod šifrom "snaša se" uvijek biti etički prihvatljivo.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.