Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nezadovoljni investitor

Komar: Splitski gradonačelnik reketario me za 360.000 eura

Split: Svečano potpisivanje ugovora investitora "Westgate Split" i Marriott Hotels International Ltd
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/7
16.02.2023.
u 18:31

Grad Split pitali smo ima li Westgate prema njima dugovanja, ali do zaključenja broja nisu nam odgovorili

Pod materijalnom i kaznenom odgovornošću tvrdim da gradonačelnik Ivica Puljak ne govori istinu – pomalo emotivno ali odlučno govori nam vlasnik Westgate Groupa, investitor u Dalmatia Tower Josip Komar. Pokazuje nam karticu kupca netom primljenu od Grada Splita, dokument u kojem jasno piše da njegova firma prema Splitu dugovanja nema, a onda poziva i institucije da svoj posao odrade jer Puljak je jučer jasno rekao, pa čak i objavio na svojim društvenim mrežama, da se on s dužnicima ne sastaje.

Podsjetimo, investitor je tražio sastanak s Gradom, a oni su ga uvjetovali plaćanjem komunalnog doprinosa koji je tada iznosio 2,8 milijuna kuna, ali radilo se o nedospjelom dugu. – Zapravo su me reketarili jer su za sastanak tražili 360 tisuća eura. To je valjda taj novi smjer koji je Puljak najavljivao pred izbore – govori nam investitor koji želi samo da cijela saga s najvećom zgradom u državi konačno dođe kraju. Zakupci čekaju ulazak u prostore u tornju, plan je da najveći lanac hotela Marriott svoja vrata otvori na Dan grada Splita, na Svetog Duju, 7. svibnja. Pozvat će Komar, govori nam, i gradonačelnika, samo da se prestane ići đonom na poduzetnike.

U svojevrsnom limbu trenutačno je investitor jer predao je treće izmjene i dopune građevinske dozvole, kako bi nadgrađe na tornju, odnosno zaštita za klime, izlazi za liftove i popratna infrastruktura, dobilo zeleno svjetlo, a Dalmatia Tower stekao preduvjete za tehnički pregled i konačno počeo s radom.

– Nadgrađe za koje je predan zahtjev za građevinsku dva je metra niže i volumenom 1300 kubičnih metara manje nego prvotno, u skladu s dozvolom ID2 – kaže nam Josip Komar, čija je firma 7. veljače predala zahtjev za izdavanje trećih dopuna građevinske. Ovog puta i u digitalnom obliku, što su propustili napraviti prošli put, ali samo zato, veli investitor, jer su dotad radili po starom zakonu, koji nije predviđao e-Dozvole.

– Temeljem Zakona o gradnji Grad u roku od osam dana mora raspisati e-Konferenciju, što nisu napravili, a imamo neslužbenu informaciju da će je provesti i odbiti izmjene građevinske dozvole – kaže Komar koji će onda ponovno na višu instancu, Ministarstvo prostornog uređenja, koje je već nekoliko puta u tom procesu stajalo na stranu investitora. Komaru, ističe, naprosto nije jasno zašto se projekt, koji nudi radna mjesta za tisuće Splićana, koči, a osvrnuo se i na komentare da je na vrhu zgrade prvotno trebao biti vidikovac.

– Da je gradonačelnik vizionar kakvim se predstavlja, naredio bi da na vrhu mora biti rooftop skybar kao što je to u svim metropolama i ja bih mu izašao u susret – veli Komar.

Grad Split pitali smo ima li Westgate prema njima dugovanja, ali do zaključenja broja nisu nam odgovorili.

VIDEO U splitskoj školi pojavila se neugodna zarazna bolest, epidemiologinja izdala upute i apel učenicima

Komentara 34

Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
19:56 16.02.2023.

puljak 2016. predizborna kampanja... S ciljem poticanja gospodarstva i stimuliranja poduzetničkog duha, Pametno planira rasteretiti poduzetništvo birokratskih prepreka te dijela poreznih i parafiskalnih obveza

DU
Deleted user
20:10 16.02.2023.

Nikako mi nije jasno, zašto strani investitori zaobilaze Hrvatsku...

DU
Deleted user
19:05 16.02.2023.

to je tek pocetak potestatovog reketarenja.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije