Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaključio bolovanje

Komadina se vratio te je i dalje kandidat za potpredsjednika SDP-a

komadina (1)
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/3
08.05.2012.
u 14:10

Nakon dva i pol mjeseca bolovanja za kojega se povukao u potpunu izolaciju Komadina se prvi put pojavio u javnosti.

– Nisam mogao znati da ću morati birati između zdravlja i dužnosti. Kad sam shvatio da ću izbivati više mjeseci, donio sam odluku o ostavci jer ne bi bilo odgovorno čuvati ministarsko mjesto – kazao je danas u Rijeci bivši ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatko Komadina, prvi ministar koji je Milanovićevu vladu napustio stotinjak dana nakon njena formiranja.

Nakon dva i pol mjeseca bolovanja za kojega se povukao u potpunu izolaciju Komadina je za prvo pojavljivanje u javnosti, dan uoči odlaska u Sabor, izabrao konferenciju za novinare županijskog SDP-a čiji je predsjednik, a na kojoj je bilo riječi o unutarstranačkim izborima u stranci i pripremama za konvenciju SDP-a.

U sadašnjoj situaciji, kazao je Komadina, izabrao bih ostati županom, no onda, nakon pobjede na parlamentarnim izborima, imao sam odgovornost preuzeti odgovornu dužnost, a osoba sam koja nikad neće iznevjeriti očekivanja građana.

– Da sam ostao gore, ja bih se zalagao za dva projekta: gradnju ravničarske pruge i cestovni pravac Rijeka – Žuta Lokva, od toga ne bih odustao, ali je stvar izbora modela. Sve su ceste u Hrvatskoj neisplative, ali je pravac Žuta Lokva od njih najisplativiji i njegova gradnja trebala bi ići po koncesijskom modelu – kazao je Komadina. Da je ostao ministrom, i Komadina bi vjerojatno povisio cijenu cestarine, no njegov bi model bio, kazao je, skuplja ljetna i jeftinija zimska tarifa.

Zahvaljujući na podršci koju je primao od građana, stranačkih kolega, članova Vlade i prijatelja, Komadina je ponovio da se nada da je odluka o povlačenju zbog zdravstvenog stanja razumljiva te je cijeloj Vladi i svom nasljedniku na ministarskoj dužnosti Siniši Hajdašu Dončiću zaželio uspješan mandat, kao i Vidoju Vujiću koji je preuzeo dužnost župana nakon što je tu funkciju zbog odlaska u Vladu bio napustio Komadina. Riječima "nikad ne reci nikad" ostavio je otvorenom i mogućnost svoje ponovne kandidature za primorsko-goranskog župana.

Bivši župan i bivši ministar, ali aktualni potpredsjednik SDP-a, danas će oporavljen i pun elana sjesti u saborske klupe, a najavio je da će se u budućnosti više baviti strankom te je potvrdio da ostaje kandidat za potpredsjednika SDP-a, no i napomenuo kako ne bi bilo dobro da se cijela Vlada preseli u vodstvo SDP-a jer smatra da čelništvo najjače stranke u nas treba biti "prošarano" ljudima s terena.

– Mislim da bi bilo neodgovorno da se povučem, od pet kandidata za Predsjedništvo iz primorsko-goranskog, istarskog i ličko senjskog SDP-a, moje su šanse negdje u sredini – kazao je Komadina dodajući da ne može procijeniti koliko će ostavka na ministarsku dužnost utjecati na uspjeh njegove kandidature.

Ključne riječi

Komentara 10

PM
pioniri maleni
14:26 08.05.2012.

Bolje prvi u Galiji nego drugi u Rimu! Nisi ništa izgubio što si dao ostavku, jer uskoro će ovi tvoji u vladi imati revoliciju na zagrebačkim ulicama a ti lijepo miruj u Rijeci i gladi svoju babu po stražnjici Ovaj novi ministar sa ženinim prezimenom planira graiti autocestu preko vilajeta tako da nam hercegovci određuju kvote koliko će Hrvata pustiti preko svoje njive da odu do Dubrovnika

OB
-obrisani-
14:56 08.05.2012.

vratio se da produzi bolovanje

VO
VolimZagreb
14:28 08.05.2012.

Zašto u ovom \"uobičajenom\" i ne kmercijalnom intervju-u, nitko župana nije pitao za problem LRH i malih dioničara. To je vrlo opasno za cijelu Opatiju ...a o tome se šuti kao da to ne postoji. Tipično za Hr...politika nojeva dok stvar ne eksplodira a onda čuđenju nema kraja ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije