Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svađa u SDP-u: Z. Komadina o navodnom sukobu s Milanovićem u Predsjedništvu

Komadina: Nisam izašao zbog Bandića, nego zbog kršenja prava

Zoran Milanović i Zlatko Komadina
Anto Magzan/Pixsell
05.11.2009.
u 18:22

Milanović je navodno prigovorio zbog konferencije za novinare na kojoj je Komadina rekao da su trebali stav o Arbitražnom sporazumu prije glasovanja.

Oni koji kažu da sam bio vulgaran, da sam vrijeđao i psovao, trebali bi to reći pod svojim imenom da bih polemizirao s njima. Ne polemiziram s anonimnim izvorima – odgovorio je jučer Zlatko Komadina na pitanje je li točno da je na sjednicu Predsjedništva došao da isprovocira sukob, nakon kojeg mu je Milanović rekao da napusti prostoriju, što je Komadina i učinio ne obazirući se na molbe nekih članova Predsjedništva da ostane jer ima pravo govoriti.

– To je, smatram, bio sastanak na kojem se malo žustrije diskutiralo. Žao mi je što takve stvari izlaze u javnost. Nije važno tko je kome što rekao, važno je da politika SDP-a prepoznaje stanje u društvu i državi. O tome je, smatram, bila riječ. Nisam napustio sastanak zbog Bandića, nego zbog pitanja stranačke demokracije, prava na mišljenje i na javnu riječ – rekao je Komadina.

Drugi članovi Predsjedništva nisu, međutim, bili tako suptilni u objašnjavanju. Kažu da je Milanović prigovorio Komadini zbog konferencije za novinare na kojoj je rekao da je stranka trebala imati stav o Arbitražnom sporazumu prije nego što se o njemu glasovalo u Saboru. Milanović je upitao zašto Komadina preko medija nameće dnevni red stranačkim tijelima i odakle mu pravo da drži konferencije za novinare. Komadina je pokušao objasniti da je samo odgovorio na novinarsko pitanje, da konferencija uopće nije bila o tome i da je SDP i prije imao predsjednika u SDP-u, ali da nitko nije zabranjivao da se sazivaju konferencije za novinare i javno istupa. Nije bez lekcije prošla ni Željka Antunović. Njoj je prigovoreno da u emisiji “Nedjeljom u dva” nije dovoljno stala uz predsjedničkog kandidata Ivu Josipovića, a, kažu, ni Vojko Obersnel, koji također smatra da je SDP trebao biti za Arbitražni sporazum sa Slovenijom.

Njegovo upozorenje da ne treba praviti veliku buku oko Bandića jer mu status žrtve može samo pogodovati nije naišlo na razumijevanje predsjednika stranke.

Ključne riječi

Komentara 2

AR
arka
22:02 05.11.2009.

Svi ste vi isti,jadna li vam majka,politiku kao profesiju treba ukinuti jer skuplja najveću ološ od ljudi oko sebe,čast pojedincima ali malo ih je!!!

BT
bili-tartuf
18:16 06.11.2009.

da je drug-Josip-tito danas zív,...cili Esdepe bi zavrsíja na Golome Otoku....onih 9000-clanova...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije