Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvi potez

Komadina najprije naručio konjak na račun ministarstva

'12.07.2012., Zagreb - Saborski zastupnik Zlatko Komadina u setnji gradom. Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
'Patrik Macek/PIXSELL'
31.07.2012.
u 08:00

Bila je to tek šesta po redu narudžbenica koja je potpisana u Ministarstvu otkako ga je preuzela nova vlast

Jedan od prvih poteza u kratkotrajnom mandatu Zlatka Komadine na čelu Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture bila je narudžba konjaka Hennessy.

Šesta narudžbenica

Kako doznaje Večernji list, odmah nakon preuzimanja Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture iz Kabineta tadašnjeg ministra Komadine stigao je zahtjev za narudžbu konjaka, a to je bila tek šesta po redu narudžbenica koja je potpisana u Ministarstvu otkako ga je preuzela nova vlast.

U Ministarstvu, koje je u međuvremenu preuzeo Siniša Hajdaš Dončić, potvrdili su nam da je u siječnju ove godine izdana narudžbenica temeljem koje su nabavljena alkoholna pića u iznosu od 519,60 kuna, bez PDV-a, i to za potrebe reprezentacije.

Nije pri tome otkriveno o kojim je točno alkoholnim pićima riječ, no upućeni u zbivanja u Ministarstvu kažu da je moguće da je naručeno više boca Hennessyja, konjaka čija jeftinija varijanta stoji oko 180 kuna. Usto, kažu da su se tim konjakom častili u kabinetu ministra i slavili preuzimanje vlasti.

Narudžba alkohola na račun Ministarstva osim što je moralno sporna, ozbiljno je i kršenje zakona. Naime, Zakon o zaštiti na radu ne samo da ne dopušta da se na radnom mjestu konzumira alkohol nego i zabranjuje unošenje alkoholnih pića u radne prostore! Također, zakon propisuje da je poslodavac dužan i provoditi zabranu uzimanja alkoholnih pića i sprečavati njegovu zloporabu na radnome mjestu.

Poslodavcu, u ovom slučaju Komadini, ne spriječi li unošenje i konzumiranje alkohola na radnome mjestu, prijeti kazna od 10.000 do 20.000 kuna, odgovornoj osobi pak prijeti kazna od 3000 do 10.000 kuna, a onom koji je pio ili unio alkohol 100 kuna.

Ne znam ništa o tome

Zlatko Komadina koji je, službeno zbog zdravstvenih razloga, dao ostavku na mjesto ministra pomorstva, prometa i infrastrukture početkom travnja, kazao nam je da se ne sjeća sporne narudžbenice.

– Ne znam ništa o tome. Ne pamtim takve detalje – rekao nam je Komadina. Ne sjeća se ni da je pio konjak u Ministarstvu, a na pitanje pije li alkohol inače na radnome mjestu, unatoč zakonskoj zabrani, kazao je: – Vjerojatno kao i vi.

Ključne riječi

Komentara 51

VI
visio
08:05 31.07.2012.

ko kaže da su pili, ako su ga naručili... možda su ga prodavali, ili su ga morali kupit radi onoga koji ih je doveo na vlast.. joooooj... svašta novinari pišu...

BL
Blasko
08:11 31.07.2012.

Opet ovaj novinarcic nejma pametnijeg posla nego se uhvatio za ti 500kuna koje je bivsi ministar potrosio na konjak.Vijerovatno su vam udbasi naredili da crnis Komadinu jer je nekomu stao na zulj.

Avatar Ledeni
Ledeni
08:39 31.07.2012.

Izgleda da su slinavci opet dobili zadatak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije