Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBJEGNUTA TRAGEDIJA U OSIJEKU

Komad fasade pao u kolica s bebom, majka u šoku: 'Jučer je bilo moje dijete, sutra može biti tuđe'

Privatna arhiva
14.09.2021.
u 14:23

– S obzirom na to koliki je komad pao, mogao je ozlijediti i odraslu osobu – dodaje Marina koja se pita treba li se nešto kobno dogoditi da bi se nešto poduzelo

U prvi tren nije mi bilo jasno što se dogodilo, a onda sam podigla bebu da se uvjerim je li dobro. Beba nije ni zaplakala, ali zato sam ja jer sam shvatila što je moglo biti, tako nam je Marina Vejić opisala šok koji je jučer ujutro doživjela dok je sa suprugom i bebom šetala psa Osijekom.

Naime, sa zgrade na adresi Županijska ulica 11 pao je komad fasade u kolica u kojima se nalazila beba stara tek nekoliko mjeseci. Srećom, pao je pokraj nožica, a drugi dio pokraj kolica. 

– Nakon što se to dogodilo, pozvonili smo predstavnicima stanara da izađu. Odmah su gospodin i gospođa izašli i ispričali se. Objasnili su nam da znaju da je to problem i da su već prikupili sve da se fasada sanira, ali Grad je trebao sudjelovati i u zadnji trenutak je odustao. Tako da pregovori još traju – govori nam sugovornica pa dodaje da smatra da to nije problem samo te zgrade.

– Opasne fasade problem su u cijelom Osijeku. Mislim da bi se odgovorni trebali pozabaviti tim pitanjem. Jučer je bilo moje dijete, sutra može biti nečije tuđe. S obzirom na to koliki je komad pao, mogao je ozlijediti i odraslu osobu – dodaje Marina koja se pita treba li se nešto kobno dogoditi da bi se nešto poduzelo.

– Ne želim ni zamišljati što se sve moglo dogoditi. I pitam se tko bi odgovarao da jest !? – poručila je.

- Nemamo zavedeno da su se ikada suvlasnici zgrade na adresi Županijska 11 javili na javni poziv Grada Osijeka za sufinanciranje fasada. Zgradom, inače, ne upravlja gradska tvrtka Zavod za stanovanje, već vjerojatno privatna tvrtka - kažu nam u Gradu Osijeku.

Podsjećaju kako je još u veljači 2016. raspisan Otvoreni javni poziv - Projekt obnove kulturnih dobara na području grada Osijeka, koji je nešto izmijenjen 2019.. Ističu kako je dosad sufinancirano 4,8 milijuna kuna obnove pročelja i krovišta u zgradama koje su zaštićena kulturna dobra. Po javnom pozivu, može biti sufinancirano do 80 posto projekta, ovisno o bodovima, a maksimalno do 500.000 kuna.

Ključne riječi

Komentara 11

DU
Deleted user
15:39 14.09.2021.

Vlasnik / vlasnici nekretnine odgovaraju!

BE
bezvrijedanyugodinar
16:06 14.09.2021.

Dobili su badava stanove, a održavanje su mislilo da će im to grad održavati. Treba kao u austriji, ako nećeš platiti obnovu krovišta i fasade i statike, u jednom djeli se grad upiše u tvoju imovinu i kad hoćeš proodati, grad si uzme onaj dio koliko si trebao dati za obnovu krovišta i fasade i statike

TM
trade_mark
14:51 14.09.2021.

Kad su stanari zadnji put obnovili fasadu? NIKAD. Tko je kriv? NITKO. Gdje živimo? U HRVACKOJ!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije