Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sukobi na granici

Kolumbija povlači diplomatsko osoblje iz Venezuele

Neredi na granici između Kolumbije i Venezuele
Foto: Reuters/Pixsell
24.02.2019.
u 07:31

Odluku o povlačenju diplomata iz Venezuele potvrdio je kolumbijski ministar vanjskih poslova Holmes Trujillo istaknuvši da će se to provesti što je prije moguće

Kolumbija je priopćila da povlači diplomatsko osoblje iz Caracasa nakon što je predsjednik Venezuele Nicolas Maduro prekinuo sve političke i diplomatske veze s Kolumbijom i dao diplomatskom osoblju 24-satni rok da napusti Venezuelu.

Odluku o povlačenju diplomata iz Venezuele potvrdio je kolumbijski ministar vanjskih poslova Holmes Trujillo istaknuvši da će se to provesti što je prije moguće.

"Kolumbija priznaje predsjednika Juana Guaidoa i ne priznaje legitimnost uzurpatora (predsjednika Nicolasa) Madura", rekao je Holmes Trujillo na granici s Venezuelom.

>> Žestok sukob policije i prosvjednika na granici Venezuele i Kolumbije

Dodao je i kako je oporbeni čelnik (Juan Guaido) pozvao kolumbijsko diplomatsko i konzularno osoblje da ostane u Venezueli, ali kako bi im zaštitila "život i integritet", Bogota će ih povući što je prije moguće.

Također je upozorio Mandurovu administraciju da će biti odgovorna za svaki eventualni čin agresije protiv kolumbijskih diplomata koji su još u Venezueli.

Manduro je odluku o prekidu diplomatskih odnosa s Kolumbijom donio nakon što je ta zemlja pomagala oporbi u nastojanju da dopremi humanitarnu pomoć u Venezuelu. U subotu je dao diplomatskom osoblju 24-satni rok da napusti Venezuelu.

Neredi na granici između Kolumbije i Venezuele
1/27

Komentara 10

NE
Neo001
11:53 24.02.2019.

Jadan narod pod diktatorskom čizmom, a moglo bi biti blagostanje jer zemlja je lijepa, zelena, idelmog zemljopisnog položja, bogata sa kulturnim narodom katoličke slobodartske vjere. Na žalost i mio smo patili 45 godina pod čizmom diktatora monstruma i njegov zločinačkee partije. Iz predivne zemlje smo hodali u susjedne zemlje ko bokci kupovati kavu, toaletni papir, deterđent, rižu i to ograničeno na 100 DEM-a

AN
angeorafael123
11:49 24.02.2019.

Maduro je fašistički koljač.

IB
ibiza
14:26 24.02.2019.

o boze ,sto se vojska ne odluci i tu spodobu ne uhvate ,da ljudima olaksaju tu aganiju....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije