Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIZARNI SLUČAJEVI

Kolo sreće se okreće: Sretni dobitnici osvojili velike novce na lutriji, a na kraju postali ovisnici i siromasi

FILE PHOTO: Customer buys Powerball lottery ticket in New York
Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS
1/3
25.11.2022.
u 13:54

Čak 40,6 milijuna funti dobio je i par Gareth i Catherine Bull 2012., no njihov brak raspao se tek nekoliko godina nakon jer je otkriveno kako je Gareth imao aferu sa ženom Donnom Desporte

I dok neki sanjaju o dobitnim listićima koji bi im mogli promijeniti život naglavačke, nekima se to doista i ostvarilo. 

No, umjesto da su svoje novce dobivene na lutriji uložili ili čuvali, brojni loto dobitnici ili su završili u zatvoru, ili su se pak vratili na svoje stare poslove, prenosi Daily Mail.

Otac Meghan Markle

Jedan od sretnih dobitnika bio je početkom 90-ih i otac danas vojvotkinje od Sussexa, Thomas Markle, koji je u Kaliforniji dobio čak 750.000 dolara na lotu. Nakon što je svoju kćer Meghan poslao u privatnu školu, Thomas je novac uložio u svog sina Thomasa koji je htio otvoriti cvjećarnicu, a svojoj drugoj kćeri Samanthi kupio je automobil.

''Novac od lutrije pomogao je Meghan da ide u najbolje škole i dobije najbolju edukaciju. Ona je uvijek bila jako fokusirana, ne mogu biti ponosniji - kazao je još tijekom kraljevskog vjenčanja njen brat Thomas Jnr.

Otac Meghan još je dio novaca uložio u posao sa zlatom koji je propao, zbog čega je 2016. bankrotirao.

Raspadnuti brak nakon preljuba

Čak 40,6 milijuna funti dobio je i par Gareth i Catherine Bull 2012., no njihov brak raspao se tek nekoliko godina nakon jer je otkriveno kako je Gareth imao aferu sa ženom Donnom Desporte tijekom odmora s prijateljima na Tenerifima.

Donna je kasnije izdala i knjigu u kojoj je opisala ekstravagantna putovanja i VIP evente na koje ju je Gareth vodio. Gareth i Donna kasnije su završili i na sudu zbog knjige.

Potrošila tisuće na operacije

Jane Park iz Edinburgha imala je tek 17 godina kada je osvojila milijun funti na lutriji još 2013. godine. Nakon što je osvojila ovaj iznos, veliki dio novaca potrošila je na operaciju grudi, operaciju stražnjice, kao i skup nakit i luksuzna putovanja.

2018. godine priznala je i kako je ''umalo umrla'' kada je išla na operaciju stražnjice u Turskoj, a imala je i tri srčana udara. 

Na kraju je htjela direktore Euromilliona tužiti zbog nemara, smatrajući da netko njenih godina ne bi smio imati pravo na tolike novce.

Trošila na tulume i operacije

Još jedna tinejdžerka imala je tek 16 godina kada je dobila 1,8 milijuna funti na lutriji 2003. Callie Rogers iz Cumbrije nekoliko tjedana nakon upoznala je Nicky Lawson i s njime se preselila u kuću vrijednu 180.000 funti.

Pet godina nakon njihova veza se raspala, i to nakon što je Rogers pokušao napraviti samoubojstvo. U jednom trenutku joj je sud oduzeo i dvoje djece, a ona je potrošila još dodatnih 17.000 funti na operaciju grudi.

Još je dvaput nakon toga išla na istu operaciju, a trošila je novac i na tulume na kojima je bilo droge, i stotine tisuća funti na skupu odjeću.

Pola milijuna funti dala je svojoj obitelji i prijateljima. Postala je ovisna o kokainu, a bila je i u nesreći zbog koje joj je bila zabranjena vožnja na 22-mjeseci.

Postao alkoholičar

Michael Carrol (36) dobio je oko 10 milijuna funti na Nacionalnoj lutriji 2002., kada je imao samo 19 godina. Nakon toga navodno je posao alkoholičar, a svoj je novac masovno trošio na skupa putovanja. Oko 4 milijuna funti dao je obitelji i prijateljima, uključujući i svojoj teti koja ga je odgajala nakon očeve smrti.

Tvrdi da je spavao s preko 4,000 žena, a brak mu je završio nakon što ga je supruga pronašla u krevetu s više djevojaka. Na sudu je zbog ekstravagantnog života bio preko 30 puta, a na sud je dolazio u sportskim jurilicama i pod utjecajem alkohola. Na četiri mjeseci je završio i u zatvoru, a 2013. proglasio je bankrot te živio u hotelima za beskućnike. Ipak, 2021. godine ponovno se udao za bivšu ženu, a dvojac sada živi mirnim životom u Belfastu.

Nestao nakon dobitka

Abraham Shakespeare (42) 2006. godine osvojio je 17 milijuna dolara nakon što je kupio dva listića koja su se ispostavila dobitnima.

Odlučio je svojim bratićima kupiti kuće i otplatiti im kredite, a kada je ostao na zadnja dva milijuna dolara, misteriozno je nestao.

Policija je kasnije otkrila kako ga je ubila DeeDee Moore, žena koja se Shakespeareu predstavila kao spisateljica koja piše knjigu o svim ljudima koji su ga pokušavali iskoristiti. Moore je kasnije postala i njegova financijska savjetnica, a na kraju ga upucala pištoljem.

>> VIDEO Stiže pogoršanje vremena: Za sutra upaljen meteoalarm, očekuje se snijeg, na Jadranu jaki udari bure

Ključne riječi

Komentara 1

SZ
SZ123
17:04 25.11.2022.

Pamet ne mozes kupiti novcem, ali ti novac treba kako bi kupio vrijeme za ucenje....Ljudi posrnu kad nisu psihicki spremni na izazove koje nose veliki novci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije