Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gol u gostima

Kolinda pobijedila Josipovića čak i u Baškoj Vodi!

Predizborni skup HDZ-a
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
12.01.2015.
u 09:33

Makarska i Brela također su glasovala za Kolindu

Kolinda Grabar-Kitarović pobijedila je i u Baškoj Vodi, mjestu iz kojega potječe Ivo Josipović i u kojemu žive njegovi brojni rođaci. Poraz je čak i veći od onoga u cijeloj Hrvatskoj, za Josipovića je glasovalo 45,08 posto, a za Grabar Kitarović 54,92 posto.

Makarska i Brela također su glasovala za Kolindu. Očekivano, Kolinda je pobijedila u Splitsko-dalmatinskoj županiji u cjelini, u kojoj HDZ uvijek pobjeđuje, ali za razliku od prvog kruga, pobjedu je odnijela i u Splitu, što je osobito obradovalo Petra Škorića, predsjednika splitsko-dalmatinskog HDZ-a.

– Splićani su kaznili nerad Ive Josipovića tijekom pet godina njegova mandata, ali su izrazili nezadovoljstvo i vladom premijera Milanovića. Ovo je znak gubitka povjerenja i u rad gradonačelnika Ive Baldasara – ocijenio je Škorić.

Kolinda Grabar-Kitarović pobijedila je i u većim gradovima: Trogiru, Imotskom, Vrgorcu, Kaštelima, Omišu, Sinju, Solinu. U Dubrovačko-neretvanskoj županiji također je pobijedila Kolinda Grabar-Kitarović, ali u gradu Dubrovniku minimalnu pobjedu od 50,39 posto odnio je Josipović koji je bio bolji i u Korčuli. Metković, Ploče i Opuzen glasovali su za Grabar-Kitarović.

>> Bez glasova iz inozemstva razlika u korist Kolinde Grabar Kitarović bila 
bi samo 1989 glasova

Komentara 30

SI
SinjeMore
09:50 12.01.2015.

Stvarno ga je zgazila u Brelima.

RE
retfala
10:12 12.01.2015.

gdje su daruvar,profesor,cheguevara i slični yugoslavenčići,očito se negdje jedu od muke i mržnje ???...NEKA PATI KOGA SMETA...

SI
SinjeMore
09:52 12.01.2015.

Daj udahnimo hrvaski zrak i miris mora. Odbacimo zauvjek zadah Regije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije