Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGLA CIKLONA

Kolinda odnosi ljeto: Oborine na Kvarneru, nevrijeme u Zadru

Nevrijeme u Pirovcu, portal
Snimio čitatelj
25.08.2013.
u 11:53

Obilni pljuskovi praćeni grmljavinom zahvatili su cijeli Kvarner, Mali Lošinj, Pag, Vir i okolne otoke dok je na dijelovima Cresa i Malog Lošinja padala i tuča

Dugo najavljivana promjena vremena danas je zahvatila Hrvatsku. Još protekle noći kiša, pljuskovi i grmljavina stigli su do sjevernog Jadrana, javlja Crometeo. Ciklona Kolinda nije zaobišla nijedan dio Istre i Kvarnera gdje je u kratkom vremenu palo i nekoliko desetaka litara kiše.

Dok se val osvježenja tek očekuje, minimalne jutarnje temperature zraka u zemlji bile su od 11°C na varaždinskom području do 23°C, koliko je izmjereno na Palagruži.

Dolaskom hladne fronte nad još uvijek toplo Jadransko more, tijekom jutra jak olujni sustav oblaka razvio se nad sjevernim i srednjim Jadranom. Obilni pljuskovi praćeni grmljavinom zahvatili su cijeli Kvarner, Mali Lošinj, Pag, Vir i okolne otoke dok je na dijelovima Cresa i Malog Lošinja padala i tuča. Jako grmljavinsko nevrijeme iza 10 sati zahvatilo je grad Zadar. U manje od sat vremena palo je preko 30 litara kiše po metru kvadratnome, što je izazvalo bujice u pojedinim dijelovima grada.

Osim kiše, ciklona i pripadajući joj frontalni sustav, donijeli su prvo jugo na Jadranu nakon dugog niza dana. Tako u Dalmaciji puše umjereno jugo s jakim udarima do 30 čvorova ponegdje na moru.

DHMZ je, unutar Meteoalarm sustava za upozorenje, izdao upozorenje narančastog (drugog najvišeg) stupnja za područje sjevernog Jadrana, Like i Gorskog kotara. Na sjevernom Jadranu je izdano upozorenje za moguće obilne oborine i grmljavinsko nevrijeme, a za Liku i Gorski kotar upozorenje za obilne oborine. Za središnju Hrvatsku, te sjevernu i srednju Dalmaciju izdan je žuti stupanj upozorenja za grmljavinsko nevrijeme.

Fotografije i snimke oluje ili eventualne štete koju je uzrokovala ciklona Kolinda, šaljite nam na javi@vecernj.net

>>Ciklona Kolinda u nedjelju donosi oborine i kraj ljeta na Jadranu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije