Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Politički analitičari

Kolinda iskoristila potencijal stranke

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/5
29.12.2014.
u 10:30

– To je izvanredan start za nju, a Ivo Josipović treba nešto mijenjati – kaže Cvrtila

Kolinda Grabar-Kitarović odlično je iskoristila potencijal svoje stranke, smatra analitičar Vlatko Cvrtila. – Njezina je velika prednost ostvareni rezultat, očekivala se veća prednost u korist njezina protukandidata. To je izvanredan start za nju, a Ivo Josipović treba nešto mijenjati – kaže Cvrtila.

– Svih četvero kandidata uspjelo se dobro profilirati. Dugo se čekalo na sučeljavanje u elektroničkim medijima, no neki od kandidata tada su izgubili gotovo sve što su stekli u dotadašnjem dijelu kampanje – kazao je analitičar Ivan Rimac, jasno aludirajući na izborni neuspjeh Milana Kujundžića. Ivi Josipoviću i Kolindi Grabar-Kitarović poručio je da u drugom krugu moraju startati u vrlo žestoku kampanju. – Kreću s gotovo iste pozicije i vrlo je važno što će govoriti u iduća dva tjedna – poručio je profesor Rimac.

Sinčićevi glasovi neće ići ni jednom od dvoje kandidata

Politički analitičar Davor Gjenero smatra kako HDZ-ova kandidatkinja ima velike šanse za pobjedu ako razlika između nje i Josipovića u prvom krugu nije veća od 7 posto. Isto tako Gjenero vjeruje kako Kolinda Grabar-Kitarović u drugom krugu može slobodno računati s glasovima Milana Kujundžića, što nije slučaj s Ivom Josipovićem i glasovima Ivana Vilibora Sinčića.

– Mislim da njegovi glasovi neće ići ni jednom od dvoje kandidata, jer većina ljudi koji su glasovali za Sinčića teško da bi svoj glas mogli dati za Josipovića i Grabar-Kitarović – smatra Gjenero.

>>Grabar Kitarović: Obnovit ćemo zajedništvo iz 90-tih i povesti Hrvatsku u blagostanje

>>Josipović: Previše je krvi proliveno da bi Hrvatsku predali onima koji je ne zaslužuju

>>Josipovićeva prednost manja od 2 posto

Komentara 10

DR
Drzinedaj
11:04 29.12.2014.

Ajde bilo je i vrijeme da hrvati imaju svoju predsjednicu

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
10:59 29.12.2014.

Region je out, Hrvatska je opet in!

AN
ancica99
11:21 29.12.2014.

Pobjeda Kolinde! Za bolju Hrvatsku!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije