Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRISEGA ROČNIKA

Grabar-Kitarović: Vaša odluka u nama izaziva poštovanje

Kolinda
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/10
14.03.2015.
u 12:33

Smatram da će vam vojna obuka višestruko koristiti u daljnjem životu, rekla je predsjednica

Vaša odluka da se prijavite u program dragovoljnog vojnog osposobljavanja u svima nama izaziva poštovanje, ali nas i podsjeća na odgovornost koju imamo prema vama i vašim obiteljima koje su podržale da postanete dijelom i ove druge obitelji. Tim se riječima predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović obratila pripadnicima četrnaestog naraštaja vojnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju na današnjoj svečanoj prisezi u Središtu za temeljnu obuku u Požegi.

Ona je dodala kako to nije bila laka odluka, jer će dragovoljno služenje vojnog roka možda odrediti njihovu karijeru i životni pravac, u slučaju da postanu profesionalni vojnici, časnici i dočasnici. Posebno je zahvalila ženama koje su se odlučile na ovaj čin, istaknuvši kako su svi pripadnici hrvatskih oružanih snaga ravnopravni i kako ne bi bilo dobro da je drukčije.

- Smatram da će vam vojna obuka višestruko koristiti u daljnjem životu, jer ona, osim temeljnih vojnih znanja, uključuje i disciplinu, samokontrolu i poštivanje nadređenih. Usto, upoznat ćete ljude iz svih hrvatskih krajeva i steći nova prijateljstva - istaknula je Grabar-Kitarović.

Uz predsjednicu, svečanosti je prisustvovao i načelnik glavnog stožera Oružanih snaga, general zbora Drago Lovrić. On je ročnicima poručio da, od prvoga postrojavanja na stadionu u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu do danas, hrvatski vojnik pronosi slavu i štiti nacionalni integritet RH.

- Od danas ste i vi dio tog pobjedničkog tima. Očekuje da u budućnosti, kao i vaši prethodnici, budete ponos domovine – rekao je Lovrić.

>> Grabar-Kitarović: Neugodno su me iznenadili izvanredni otkazi Gojan i Novak Srzić

>> 'Možemo postići sve ako smo potaknuti pozitivnim okruženjem i slobodni od zapreka'

Komentara 12

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
13:07 14.03.2015.

Znam barem 10-tak ljudi koji su se u zadnje 2-3 godine pridružili vojsci. Niti jedan nije zbog domoljublja ili zato što mu se sviđa taj poziv već zato što vojska pruža solidnu i sigurnu plaću što je u ovoj državi rijetka iznimka. Od domoljublja se ne živi - tisuće ratnih veterana koji kopaju po smeću i sakupljaju flaše su dokaz.

ZD
zdepar
17:38 14.03.2015.

možete li zamisliti josipovića u ovakvoj pozi kao na slici

Avatar mama mia
mama mia
20:58 14.03.2015.

jako zanimljiva "dama" ova naša precjednica ovo će njeni birači visoko ocijeniti bit će Gospa,Kraljica Bogorodica Ljepotica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije