Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Kolinda Grabar-Kitarović postupila je državnički i patriotski

Srbi i Hrvati ne moraju se ljubiti, ali to nije razlog da se puca, ni u prenesenom ni u stvarnom značenju

Komentari 32

DU
Deleted user
10:44 16.02.2018.

Državnički i patriotski je bilo zabraniti novinarima da ga pitaju išta o njegovom govoru u glini?

VL
PP
pp
10:46 16.02.2018.

Ovo sve stoji. Ali. Nije to ispalo dobro sa strane predsjednice. Iz više razloga. Poziv je došao u nesretnom trenutku medijske hajke na Hrvatsku u Srbiji. Vučić se ponašao krkanski i provocirao je sa svoje strane, a Kolinda je bila suzdržana i pristojna što onda ispada da te ovaj napada, a ti se ne braniš. Pa zabrana pitanja hrvatskim novinarima o Vučiću, dok on ima naručena pitanja srbijanskih novinara na koja se prenemaže i manipulira poput toga da ga je u Zagrebu dočekao linč, a on eto hrabar došao. I na kraju svega se Kolinda postavi srdačno i prijateljski što jednostavno nije primjereno. Plenković se bolje postavio, suzdržano i na distanci. Možemo razgovarat pristojno ali ne prijateljski. Za to se mora imat osjećaj. Glasao sam za Kolindu i možda ću opet ali ovaj posjet joj je bio gaf. Možda ne bi bio da se drugačije postavila ali sveukupan dojam s njene strane nije dobar.

VL
Avatar komentatorx
komentatorx
10:30 16.02.2018.

Što se mene tiče predsjednica je izgubila moj glas trajno, a nisam ni blizu spektru koji je ona spomenula referirajući se na " one neke " s trga. Ni danas mi nije jasno kako je pristala da bude Vučićeva manekenka, koju je iskoristio za vlastitu promidžbu u nadolazećim izborima u Srbiji. Vučić se vozio u vlastitom blindiranom automobilu kao da je predsjednik USA, donio je TRI protokola o nestalim osobama, donio nevažne matične knjige, održao takve uvredljive govore uvijene u ceremonijalnost trenutka a u Vrginmostu je čak bio i bezobrazan. Otišao čovjek bez isprike i kajanja. I na kraju predsjednica , pokušavajući se oprati u interviju novi tv izjavi, ničim izazvana, da je razgovarala sa europskim Vučićem.

VL
Avatar navijač
navijač
08:30 16.02.2018.

Naravno , a vi ste gospodine Ivkošiću postupili jadno i poltronski.

VL
RZ
Rocky.Zg
10:14 16.02.2018.

E moj Ivkošiću, nismo mi glupi, nema Hrvata kojemu nije bilo mučno u želucu gledati onakvog četnika kako se piša po Hrvatskoj, i domovinskom ratu, i kako je izdominirao našu kokoš i ostale političare. Usred Hrvatske kaže da u Glini nije spominjao veliku Srbiju, iako se to jasno vidi i cuje na snimci, lažov je bolesni i mrzitelj svega hrvatskoga. I kokoš onda izjavi da je “evropski Vučić”. Gadljivo, kao i ti koji to hvališ.

VL
PR
prajdali100
10:55 16.02.2018.

Milan je uložio veliki trud da opravda teški fijasko naše bijedne podaničke politike.Osobno, jedva čekam izbore i odlazak KGK.

VL
Avatar George Bailey
George Bailey
10:19 16.02.2018.

Koliko god se Ivkošić trudio braniti neobranjivo ostaje neporeciva činjenica da je predsjednica napravila veliku grešku. Njene namjere uopće nisu bitne čak i ako su bile plemenite jer i put u pakao je popločan najboljim namjerama.

VL
KA
Kantarusa
09:10 16.02.2018.

Jelivam Pupi dao nalog daje branite .Onaje sve rekla i HR gradani nisu maloumni g .Milane .

VL
Avatar markoii123
markoii123
08:59 16.02.2018.

Da je kojem slučaju gospodin Josipović predsjednik teško da bi tada autor teksta njegov susret sa Vučićem nazvao državničkim i patriotskim. Poprilično jeftino.

VL
DU
Deleted user
13:31 16.02.2018.

tako je druze milane..

VL
DU
Deleted user
13:14 16.02.2018.

Pošto tekst, Milane?

VL
Avatar Observer
Observer
17:46 17.02.2018.

Ciro Blazevic je jednom rekao za predsjednicu : "Lijepa u p...m..." sada je ispalo -Lijepo u p... m... !

VL
DU
Deleted user
16:28 16.02.2018.

Ovo je bio nepripremljeni poziv i u krivo vrijeme pa ne čudi reakcija javnosti, plus ovo slobodno šetnje po Hrvatskoj sa uznemirujućih izjavama stvara samo veću zbunjenost javnosti. Ujedno da li je potrebno da nam se opet spočitava ugroženost srpstva u Republici Hrvatskoj. Držim da hrvatski građani srpske nacionalnosti nisu više zapostavljeni od ostalih hrvatskih građana. Ovo je samo huškanje čiji smo već bili svjedoci. Članak je blagonaklon Predsjednici, ali ostaje gorak okus da je poziv bio i loše tempiran i pripremljen. Razgovarati i surađivati je dakako potrebno. Gospodarstvenici i građani to pragmatično čine, ali zato je ovakav politički pristup više kontraproduktivan od mogućih pomaka.

VL
DU
Deleted user
21:08 16.02.2018.

Zvijezda kgk je izgubila sjaj u daljini se vidi tek mali sjaj.... kako vrijeme prolazi uviďa se da je gđa predsjednica samo apartcik tj .mocnici s njom ostvaruju svoje planove... daleko je miljama od drzavnickog ponašanja...je li drzavnički potez slatii za konzula u sad osobu sa ss spremom a u sad živi cca 1.5 milijuna hrvata .......

VL
DU
Deleted user
08:45 16.02.2018.

Postoji njemačka izreka da ništa nije opasnije po vlastodršca od samog obnašanja vlasti! Što se uvjerila i Kolinda Grabar Kitarović... Inače, nakon nevjerojatnog opisa (ne)djela pok. Hanžekovića. ovo je daleko teža kategorija zamjeranja i ne treba nju ni braniti nitii napadati, izbori će sve pokazati. Što puk uopće očekuje od elitističkih kadrova MVPEI-a koji bi za domovinu sve napravili, ako su na deviznim dnevnicama i putuju poslovnom klasom uokolo, dakako... Sada se tek ispostavilo da oni imaju taj gadljivi, zlatnocvikeraški odmak od "raje" i da im dociraju svisoka, onako oholo - čak i onima koji su se za takvu RH izborili u rovovima i po minskim poljima. A dok je bio rat, oni su bili zbijeni u uredima MVPEI-a i brižno njegovali karijere!

VL
Avatar toxic alien
toxic alien
15:37 16.02.2018.

Zar i ti, sine Brute? Koliko si dobio za ovaj clanak? Nikad nitko prije nije dosao u Hrvatsku sa toliko arogancije, bahatosti i bezobrazluka kao Vucic. O "timingu" posjeta ne treba ni govoriti, to moze uciniti samo netko tko je sisao s uma. O tretmanu prosvjednika i hrvatskih novinara (za razliku od srpskih) suvisno je trositi rijeci. Guska se nije usudila postaviti mu barem jedno od relevantnih pitanja koja muce Hrvate. Prepustila je svom cinicnom gostu da vodi show i da poentira na svakom koraku. I sa svim je prezadovoljna! Sa tri dosjea nestalih Hrvata (od skoro 2000!) i hrpom tko zna kakvih dokumenata iz Dvora na Uni, i sa hrpom praznih obecanja! Mogla ga je barem upitati "otkud mu maticne knjige iz Dvora na Uni"!? Kako su dospjele maticne knjige iz jednog hrvatskog grada u Srbiju? Cetnik joj je u svakom obracanju dijelio lekcije k'o maloj zlocestoj curici, i njoj i Hrvatima u cjelini, dok se guska poslusno smijesila na sve sto bi izaslo kroz "pussy lips". Ja mislim da bi se i Josipovic ponasao sa vise dostojanstva, a ne vjerujem ni da bi pozvao Mr Pussy Lips u jeku srpske antihrvatske kampanje. Taj posjet je bio sramota desetljeca za Hrvatsku. Kad se guska vec tako ponizno ispricavala Mr Pussy Lips zbog prosvjednika kojima je bilo zabranjeno i pogledati ga, bilo bi fer da se isprica i hrvatskom narodu zbog sramote i ponizenja kojima ih je sve izlozila.

VL
A1
Ardo 1944
18:10 17.02.2018.

Kada smo doznali da dolazi izvjesni rekao sam da sam na mjestu predsjednice da ga nebi pozvao da mi je rođeni brat.I nisam se prevario.Već u slijedečim anketama će se vidjeti da će joj popularnost drastično pasti.Definitivno.

VL
DA
darrylorec
15:00 16.02.2018.

Nitko nije ništa kazao protiv dogovora, razgovora i slično ipak ta pompa okolo Vučića je bila ništa drugo nego promocija Vučića i to pod zaštitom snajperista, specialne policije, tajnih agenata a koliko se vrijemena sprovelo na razgovorima a koliko na putovanju u Gvozd, sjedište srpskih snaga okolo Porfirija, grandioznog performensa srpskog viječa u Vatroslav Lisinski..? Molim vas razgovori i dogovori su se mogli održati privatno i više diskretno, Vučić je dolazio u Hrvatsku nekoliko puta, došao je i na ustolicjene KGK, došao je i na sjednicu u Dubrovniku a ova pompa je bila samo promocija Aleksandra Vučića na ogroman trošak Hrvatskoj kako novčano tako i uvrijedama Hrvatskog naroda živih i mrtvih. Ova turneja nije bila o razgovorima i dogovorima i kako vidimo nije ništa postignuto več samo promocija Aleksandra Vučića na trošak Hrvatskog proračuna i Hrvatskog naroda. Odvratno i neodgovorno.!

VL
DU
duxnacije
08:27 18.02.2018.

Ivkošiću prestani poltronizirati, ima nas puno koji mislimo svojim glavama ali nas nažalost nema dovoljno inaće ovakva kokoš nebi mogla voditi općinu. Niti ima instikt niti inteligenciju a još manje državnićki šlif. Kokoš je u dva navrata izgovorila takve dvije nebuloze da bi bilo veliko ćudo da dobije izbore!!!

VL
MO
mobitel20
08:43 16.02.2018.

Jedan od najracionalnijih Ivkosicevih komentara. Nedostaje samo dio poput lucidne Risticeve objekcije o "propasti jugoslavenskog modela pomirenja". Jer dogovor sa cetnicima i nedicevcima podrazumjeva da se prizna suverenitet i da nema tlapnji o "nacionalizmom zagadjenim jugoslovenskim prostorima". A ponavljam, za hrvatsku samobitnost JEDNAKO su opasni i velikosrbi i jugonacionalisti. Oni se samo razlikuju o "stepenu prava katolika" na "ovim prostorima". Zato je situacija sa nedicevcima i cetnicima puno cistija i za Hrvate, dogovor je bolji. Prijateljstva naravno, ne moze niti treba biti. Sve to ojacava hrvatski suverenizam. A bas to je razlog histerije imbexsasa i Pripametnih Fronti, Liga i Hasis koalicija...

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.