Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
K. GRABAR-KITAROVIĆ:

'Ništa neće promijeniti moj stav, Lozančić je izgubio moje povjerenje'

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
10.02.2016.
u 11:57

O razlozima ne mogu govoriti iz razloga nacionalne sigurnosti, ali, kao što znate, još i prije izbora isticala sam svoje nezadovoljstvo radom i politizacijom naše službe, rekla je predsjednica

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla je da ostaje pri svojoj odluci o smjeni ravnatelja SOA-e Dragana Lozančića.

– Ništa neće promijeniti moj stav. Gospodin Lozančić je jednostavno izgubio moje povjerenje. O razlozima ne mogu govoriti iz razloga nacionalne sigurnosti, ali, kao što znate, još i prije izbora isticala sam svoje nezadovoljstvo radom i politizacijom naše službe – rekla je predsjednica, prenosi HRT.

Na pitanje je li je premijer možda malo razočarao što još nije donio odluku o Lozančiću, Kolinda Grabar-Kitarović je odgovorila da premijer ima pravo raspitati se, informirati, razmisliti i donijeti svoju odluku. Na pitanje bi li napravila opet isto kada bi bila u toj situaciji, odgovorila je da bi razmislila i raspitala se. 

– Međutim, kada bi mi premijer izrazio nezadovoljstvo, odnosno činjenicu da osoba koju zajedno imenujemo ne uživa moje povjerenje, ja bih to razrješenje potpisala – rekla je Grabar-Kitarović.

Premijer Tihomir Orešković jutros je rekao da odluku o tome neće naglo donijeti.

– Prikupit ću dodatne informacije i u pravo vrijeme donijeti odluku – rekao je Orešković.

Orešković je rekao da predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ima pravo po zakonu pokrenuti inicijativu i ona je to učinila.

– Vrlo jasno je komunicirala da je izgubila povjerenje u gospodina Lozančića – rekao je Orešković.

Rekao je da su predsjednica i on partneri.

– Ovo je situacija koja će se riješiti, ali mislim da se trebamo fokusirati na pozitivno, da jesmo partneri i radimo za bolju Hrvatsku – rekao je Orešković.

>> 'Mi možemo odustati od progona kriminalaca ili da predsjednica odustane od svojih prijatelja'

Komentara 300

Avatar Sandokan
Sandokan
11:45 10.02.2016.

Meni je baš fora što se mrzitelji svega hrvatskog zgražaju nad Predsjednicom i Vladom Republike Hrvatske. "Dragi" moji, ovo nije vaša država, ovo nije vaša Predsjednica, ovo nije vaša Vlada! Svoje prostakluke prodajte nekom drugome, ali vjerojatno vas ne žele ni u Europi, a bome i ovima u "Regionu" niste potrebni. Ne trebate nikome.

OX
oxymoron
11:26 10.02.2016.

Lozancic da ima karaktera odstupio bi odmah.

Avatar Sandokan
Sandokan
11:28 10.02.2016.

Podrška Predsjednici u provođenju mjera za demontažu jugocrvenog paklenog stroja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije