Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet BiH

Kolinda Grabar-Kitarović: Zalagat ću se da Hrvatska nastavi investirati u BiH

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
12.09.2015.
u 11:01

Posjeti bolnici u Novoj Biloj, prethodio je sastanka predsjednice Republike Hrvatske s gospodarstvenicima i političarima u Vitezu.

Tijekom trećeg dana u BiH, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je Vitez i Novu Bilu. Najavila je da će se nastaviti zalagati za članstvo BiH u Europskoj uniji (EU) i NATO-u, kao i za daljnje zbližavanje dviju zemalja u projektima koji su u interesu lokalne zajednice.

– Iznimno mi je drago vidjeti napredak ovog kraja. Bolnica u Novoj Biloj predstavlja poseban simbol, koji pamtimo iz drugih vremena, i drago mi je vidjeti da je to danas suvremena zdravstvena ustanova koju je izgradila Vlada Republike Hrvatske – izjavila je hrvatska predsjednica nakon posjete bolnici "Dr. fra Mato Nikolić" u Novoj Biloj kod Travnika.

Kolinda Grabar-Kitarović je naglasila kako se će zalagati da Vlada Republike Hrvatske i dalje ulaže u ove, ali i druge krajeve BiH, kako u gospodarstvo, tako i u socijalnu i zdravstvenu infrastrukturu.

Ravnatelj bolnice u Novoj Biloj dr. Velimir Valjan podsjetio je na uvjete u kojima je tijekom proteklog rata radila bolnica u Novoj Biloj, koja je tada bila smještena u crkvi, te je naglasio da je ona simbol opstojnosti Hrvata u središnjoj Bosni.

Bolnica je, kako je rekao, izrasla u modernu ustanovu koja uskoro planira proširenje kapaciteta koji će omogućiti kvalitetniju zdravstvenu uslugu ali i zapošljavanje mladih zdravstvenih djelatnika, a time i zaustavljanje njihovog odlaska izvan BiH. Izgradnju bolnice financirila je Vlada RH s 96,5 milijuna kuna. U pratnji ravnatelja bolnice dr. Velimira Valjana, Grabar Kitarović obišla je dijelove bolnice u kojoj se nalazi savremena oprema koju je bolnici donirala Vlada Republike Hrvatske, piše Radio Sarajevo. 

Posjeti bolnici u Novoj Biloj, prethodio je sastanka predsjednice Republike Hrvatske s gospodarstvenicima i političarima u Vitezu.

U okviru višednevne posjete BiH, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović danas će boraviti u Banja Luci, a sutra u Jajcu.

>> Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ujedinila BiH i Mostar

Komentara 14

UJ
ujko123
16:01 12.09.2015.

Samo treci entitet...

BR
brojevi
14:51 12.09.2015.

BiH je i naša domovina i kao takva više nego zaslužuje pomoć od RH. Zlonamjernici i nepoznavatelji povijesti vlastitog naroda mogu lupatati ovakve gluposti ali istina je da bez BiH hrvata, RH ne bi postojala. Zar nije pomalo indikativno da biračko tijelo ovih nazovi ljevičara potjeće iz krajeva gdje rata nikad nije ni bilo. Dok su srbi drmali Hrvatskom nije ih smetalo ali BiH hrvati im smetaju. Može se zaključiti da se radi o onim izdajničkim snagama koje RH nisu ni htjela. Zato *gospodo* pokažite se u punom svijetlu svojih izdajničkih namjera jer ste to i onako uvijek i bili. Sebični živičari za vlastite privilegije.

IN
inbox
19:49 12.09.2015.

investirati samo u hercegovinu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije