Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kolinda Grabar Kitarović i službeno predsjednička kandidatkinja HDZ-a

Mi hrabro kandidiramo ženu unatoč nekima koji kažu da to nije mjesto za ženu, rekao je Karamarko
12. lipnja 2014. u 13:24 191 komentara 13624 prikaza
kolinda grabar kitarović
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Kolinda Grabar Kitarović od danas je i službeno kandidatkinja HDZ-a za predsjednicu Hrvatske na predstojećim predsjedničkim izborima. Obznanio je to danas u Vukovaru predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nakon održane sjednice Predsjedništva i Nacionalnost vijeća stranke koji su ovaj prijedlog jednoglasno prihvatili.

– Grabar Kitarović ima čitav niz prednosti u odnosu na postojećeg predsjednika Hrvatske kao i sve druge. Ona će biti prvi predsjednik Hrvatske koji nije odnjegovan na socijalističkim jaslama kao prethodni. Isto tako biti će prva predsjednica, nakon Franje Tuđmana, koja je autentični HDZ-a te pripada i našem ideološkom miljeu. Predsjednik Hrvatske ima niz ovlasti u vanjskoj i sigurnosnoj politici što su prepoznali, a njezine kvalitete rukovođenja prepoznali su i u NATO savezu. Uz sve to i žena je. Mi hrabro kandidiramo ženu unatoč nekima koji kažu da to nije mjesto za ženu. Sve ide u njenu korist. Niti jedan drugi kandidat se ne može s njom mjeriti, istakao je Karamarko.

"Josipović se ne usudi kritizirati SDP"

Prema planovima predizborna kampanja Grabar Kitarović započet će u rujnu mjesecu nakon NATO samita. Karamarko je najavio da će predsjednička kampanja biti skromna, realna, afirmativna i ne prljava te da će se ona afirmirati sve vrijednosti koje se trebaju afirmirati. U HDZ-u su uvjereni u pobjedu Grabar Kitarović na predsjedničkim izborima najavljujući da ona neće biti običan fikus u dnevno političkim situacijama. Karamarko je to pojasnio sa aktualnim predsjednikom Ivom Josipovićem koji se, kako je rekao, ne usudi kritizirati SDP valjda radi potpore i suporta koji očekuje od njih na predsjedničkim izborima.

– Grabar Kitarović će koristiti svoje ovlasti i brinuti u ovoj teškoj situaciji. Svi zajedno, i ona i HDZ-ova Vlada, skrbiti će o hrvatskom čovjeku koji živi loše kao i o svakom radnom mjestu, rekao je Karamarko.

Na upit novinara da prokomentira promjene u Vladi Zorana Milanovića čelnik HDZ-a je još jednom rekao da su one kozmetičke i da predstavnici ove stranke u Saboru neće glasati za njih.

Karamarko bi dobro razmislio da sam plati put

– Da je Zoran Milanović ozbiljan premijer i da ozbiljno misli zamijenio bi ministre odgovorne za gospodarstvo, financije i investicije. Ove promjene nisu vrijedne komentara. Nećemo dignuti ruku za njih, a vidjet ćemo kako njihova većina bez savjesti dalje funkcionira, rekao je Karamarko ponovno dodajući da HDZ predlaže da se prijevremeni izbori održe na dan kad i predsjednički. Tako bi se, kako je rekao Karamarko, uštedjelo 100-150 milijuna kuna koji bi se mogli preusmjeriti u poplavljena područja.

– To bi mi napravili, istakao je čelnik HDZ-a.

Na upit novinara kako gleda na put premijera u Brazil rekao je da će tamo biti dosta premijera i predsjednika, da bi i sam možda otišao tamo ali i da bi razmislio da, s obzirom na situaciju, sam plati taj put. Tijekom posjete Vukovaru Karamarko će sudjelovati i na sjednici Glavnog odbora stranke ali i na predizbornom skupu HDZ-a pred prijevremene izbore u Vukovaru. Rekao je da očekuje da će HDZ već o ponedjeljka predvoditi Vukovar te da Vukovarcima, kao i cijeloj Hrvatskoj, mogu ponuditi isto.

– Vukovar je dio mozaika našeg gospodarskog programa i oporavka i izvlačenja Hrvatske iz ove teške situacije, zaključio je Karamarko.

>> Kolinda Grabar Kitarović, suverena 
žena koja bi suverenost mogla vratiti i Hrvatskoj

>> 'Ako stranka to potvrdi, Grabar Kitarović je HDZ-ova kandidatkinja'

GOTOVO JE!
Izdržavanje kazne: Otkriveno kada se Mamić mora javiti sucu, može se i žaliti
d
PROLJETNI NATJEČAJ
Najnoviji trend – Pastelno proljeće
  • anabanana1812:

    kolinda je sljedeće predsjednica republike hrvatske! uskoro ćemo imati ženu za predsjednicu kojom se možemo ponositi!

  •  :

    Kolinda je jedina nada za Hrvatsku u ovim crvenim vremenima

  •  :

    Kolinda jeono što Hrvatskoj treba, u odnosu na Josipovića svjetlosnim godinama dalje po pogledima i znanjima, a barem je 50 puta lijepša od Josipovića.........................Bravo Kolinda ...prognoza pobjeda u prvom krugu sa 70 %