Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivša predsjednica

Kolinda Grabar-Kitarović pohvalila se novim poslom: 'Čast mi je podijeliti vijest o mom imenovanju'

Foto: Kolinda Grabar-Kitarović, Facebook
1/10
27.06.2023.
u 11:16

"Čast mi je podijeliti vijesti o mom imenovanju kao supredsjednika Nadzornog odbora globalne pripremnosti (GPMB)", pohvalila se bivša predsjednica na Facebooku.

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pohvalila se na Facebooku novim poslom. "Čast mi je podijeliti vijesti o mom imenovanju kao supredsjednika Nadzornog odbora globalne pripremnosti (GPMB). Zahvaljujući sukonventorima Upravnog odbora, World Health Prganization (WHO) i World Bank zadovoljstvo mi je služiti uz kolegu supredsjednika Joy Phumaphi. GPMB je tijelo za nadzor i zagovaranje na visokoj razini, zaduženo za pružanje sveobuhvatne procjene globalne spremnosti za hitne slučajeve u zdravlju.Radujem se suradnji s Odborom kako bismo unaprijedili ovaj kritični posao", napisala je. 

GPMB su 2018. osnovali Svjetska zdravstvena organizacija i Svjetska banka, kao neovisno tijelo. Navode kako će raditi zajedno s bivšim ministrom zdravstva Bocvane, Phumaphijem koji je na tom mjestu od rujna 2022.   

"Oduševljen sam što je bivša predsjednika Kolinda Grabar-Kitarović pristala biti supredsjednica. Ona će nam donijeti svoje iskustvo u upravljanju i svladavanju mnogih kompleksnih zadaća. Pripeme za pandemiju je jedan od takvih izazova. Iskustvom koje donosi obogatit će se rad Odbora, na dobrobit svih nas", naveo je šef WHO-a Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Ključne riječi

Komentara 24

DU
Deleted user
13:31 27.06.2023.

Samo naprijed nasa kraljice .Bila si pametnija i bolja od ovog danasnjeg predsjednika vucibatine !🤠

Avatar bozijo
bozijo
14:21 27.06.2023.

Kakvih provokatora i sitnih duša pod dobro poznatim nikovima na portalu.S Kolindom i svjetskim facama anonimno se sprdaju likovi kojima bi životno postignuće bilo čišćenje Kolindina ureda.

Avatar Maks:
Maks:
12:54 27.06.2023.

Naš ponos, 100 godina ispred balkana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije