Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE UPLAĆEN NOVAC

Koliko su ozbiljne kineske investicije? 'Ako se rok ne ispoštuje, raskinut će se ugovor'

Politička škola u Kumrovcu
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/7
31.10.2019.
u 20:50

- Ako se taj rok ne ispoštuje, raskinut će se ugovor, zadržavaju se sredstva koja su uplaćena temeljem predujma (80.000 eura) i nekretnina ostaje u vlasništvu Republike Hrvatske - rekao je ministar državne imovine

Sredinom ove godine tvrtka kineske investitorice Jiang Yu kupila je bivšu političku školu u Kumrovcu, a u to vrijeme najavljivane su i brojne druge kineskih investicija diljem Hrvatske. Međutim, novac za kupnju nekretnine u Kumrovcu još nije uplaćen pa se postavlja pitanje koliko su te kineske investicije uopće ozbiljne, piše HRT.

Kinezi imaju još desetak dana za uplatu nešto više od 14 milijuna kuna, jer Ministarstvo državne imovine na traženje investitora produljilo je rok do 11. studenog.

Politička škola u Kumrovcu
1/21

- Ako se taj rok ne ispoštuje, raskinut će se ugovor, zadržavaju se sredstva koja su uplaćena temeljem predujma (80.000 eura) i nekretnina ostaje u vlasništvu Republike Hrvatske - rekao je ministar državne imovine Mario Banožić.

Načelnik Kumrovca, rodnog mjesta Josipa Broza Tita, ne gubi optimizam.

- Nismo uopće zabrinuti, znamo da će se to izrealizirati. Turistički i gospodarski to bude puno značilo i za Kumrovec i za cijelo Zagorje - kaže Robert Šplajt, a Titov unuk Josip Joška Broz kaže da Kinezi cijene Tita.

- Pomažu u obnavljanju spomenika iz NOB-a, za njih je nacionalni junak Bata Živojinović - kaže Broz.

Politička škola s radom je počela 1975. godine, a nakon Jugoslavije ušla je u probleme te je 1999. godine završila u stečaju.

VIDEO Kumrovec: Proslava Dana mladosti u rodnom selu Josipa Broza Tita:

Komentara 32

DU
Deleted user
21:23 31.10.2019.

kineske investicije su ozbiljnije od hdz-ove vlade.

IT
I-To
21:42 31.10.2019.

To nije točno da će te zadržat 80.000 € od uplaćenoga Avansa po zakonu smijete samo od iste sume 2% zadržat ostalo se mora vratiti.Ministar a nezna zakpne.

OO
onako_ovlaš
21:31 31.10.2019.

jako cijene broza,samo čekaju fizibititi studiju od joška broza

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije