Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Koliko još žena treba umrijeti od ruke svog partnera da se sustav prodrma do temelja?

Od ministrice Murganić i "tako vam je to u braku" do nedavne izjave državne odvjetnice Tatjane Šimunić Adamović: "Kamo bismo došli da se pritvaraju svi obiteljski nasilnici", mrtve žene broje se u desecima

Komentari 10

KN
Knez
07:56 08.09.2022.

Kakve god kazne bile takvi slučajevi se neće smanjiti, bio kriv muškarac ili žena. Takva ponašanja su rezultat stanja glave, nešto obrazovanje i nešto alkohol ili droga.

VL
Avatar Ćuprija - moja partija
Ćuprija - moja partija
13:05 07.09.2022.

Pa imate Istanbulsku, sustav je već prodrman. Ne pomaže?

VL
ST
sttipe
23:36 07.09.2022.

Zašto ŽENA?? Muškarci mogu bit ubijeni od sileđija?? Nije pitanje protiv žena, nego protiv vlasti, koja nasilje potiče sitnim kaznama ..

VL
ZO
zoranos
16:39 07.09.2022.

Muškarac je lovac, ubojica u svojim genima i od uvijek je ubijao! To je tako i to se ne može promjeniti - to je na razini gena, atoma. Što neki sustav može napraviti muškarcu koji pukne, doživi slom živaca ii ubije ženu??? A uvijek će netko puknuti i tu nema spasa. Na kraju krajeva ako gledate broj ubojstava puno više je ubijenih muškaraca, nego žena. Nikog ne opravdavam, ali stalno se pokušava nijenjati genetika - nemoguća misija. Od milijun ljudi uvijek i svugdje će barem 100 njih puknuti i ubiti nekoga - a od tih 100 će to biti 95 muškaraca zbog gore navedenoga!

VL
NJ
Nježni
17:11 06.10.2022.

A cure moje, umjesto da ganjate misicave kosarkase, ganjajte slabasne patuljke...

VL
HO
homofobic
02:41 08.09.2022.

U pitanju je kukavicluk "muskaraca"(koji su muskarci jedino po tome sto mogu pisati na zid ispred sebe) slabica koji si traze i nadu zrtvu, nekoga koga mogu maltretirati jer se ne moraju bojati da ce dobiti batina! Kada ste vidjeli da je netko fizicki zlostavljao zenu koja je fizicki jaka i mentalno ponosna da se neda za***ti od nikoga! Ovih dana ste imali jos jednom priliku na TV vidjeti Serenu Williams tenisacicu. Da li mislite da bi i jedan od tih junaka sto mlati ili ubija zene to pokusao sa Serenom? Tocka!

VL
PE
peronja
12:33 07.09.2022.

odgoj djece u roditeljskom domu, a ne sustav, će smanjiti to zlo. Odgajati djecu da imaju empatiju prema slabijima, dječaci prema djevojčicam i tako.

VL
Avatar yumamic
yumamic
12:25 07.09.2022.

Osam.

VL
Avatar Cantor
Cantor
12:39 07.09.2022.

Odgjati žene tako da ne maltretiraju i zlostavljaju muža bi bio jako dobar početak. Obiteljsko nasilje nije samo ono koje se provodi šakama nego i jezikom i svakodnevnim postupcima. Akcija-reakcija. Hoćemo li 80% žena trpati u zatvor dok se ne poprave? Je li takvo rješenje zaziva autorica?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.