Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠTRA ZIMA

Koliko je hladno u Kazahstanu: Mještani spasili jelena od strašne ledene muke

Screenshot
07.03.2021.
u 18:20

Zime u cijelom Kazahstanu su hlade, ali posebno oštre zime su na sjeveru i istoku zemlje

Koliko zime u Kazahstanu znaju biti žestoke i nemilosrdne najbolje svjedoči snimka jelena, čija se gotovo cijela glava na debelom minusu zaledila. 

Snimku koja je osvanula na društvenim mrežama snimili su lokalni stanovnici. Oni su u prolazu primijetili jelena te da nešto nije u redu s njim. Kada su se približili shvatili su da mu je njuška okovana snijegom. Uplašeni jelen pokušao je pobjeći, no lokalni stanovnici nisu odustali te su mu u konačnici uspjeli pomoći.

Inače, zime u cijelom Kazahstanu su hlade, ali posebno oštre zime su na sjeveru i istoku zemlje, gdje su prosječne temperature između -15 i -20 Celzijevih stupnjeva. Tijekom noći temperatura može pasti i do -30 do čak -40 Celzijevih stupnjeva.

Ključne riječi

Komentara 3

NE
neboiznadzagreba2
20:10 07.03.2021.

Malo dobrote u ovom svijetu zaleđenog srca, dirljivo.

Avatar Tombstone
Tombstone
18:59 07.03.2021.

Kazakstanu, ili izvorno Kazakhstanu. Tamo zive Kazaci (ili po nasemu Kozaci).

ST
Startrack
20:15 07.03.2021.

Kazahstan je juzno od Rusije tako da nemoze bit specijalno hladno. Btw 15-20 ispod nule nije hladno. -30 jest a -40 pocne izlozena koza gorit. Ja sam promjenio gumu jednom na -40c nije to tolko strasno. Samo moras imat hidraulicniicni jack, bottle jack, onaj mehanicki nesluzi nicemu na takvim temperaturama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije