Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve poželjnija

Koliko Hrvata doista emigrira u Kanadu?

Vancouver
Tourism Vancouver
02.05.2013.
u 21:49

U posljednjih 10 godina čak 200 Hrvata odlučilo se emigrirati u Kanadu. Najčešće su to mladi parovi bez djece.

Hrvati sve više odlaze izvan granica Lijepe naše trbuhom za kruhom, a Kanada je jedna od top destinacija. U zadnjih deset godina njih čak 200 zaputilo se preko Velike bare, piše Poslovni.hr.

Statistike hrvatskog Zavoda za statistiku pokazuju kako se broj Hrvata iseljenih u Kanadu iz godine u godinu povećava. Tako je u 2008. godini  emigriralo devet Hrvata, a 2011. godine čak 70 njih. Najčešće se za ovakav preokret odlučuju mladi, i to uglavnom parovi bez djece.

Problem bi svim onima koji se upravo spremaju ili planiraju odlazak u daleku prekooceansku zemlju moglo predstavljati novo, nedavno uvedeno pravilo koje daje prednost domaćoj radnoj snazi otežati potragu za poslom.Svatko tko želi raditi u Kanadi po novom će morati imati potvrdu da za tu poziciju ne postoji raspoloživa domaća radna snaga.

Opširnije čitajte ovdje:

>>Kanada novim izmjenama otežala zapošljavanje stranih radnika

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar __MAX__
__MAX__
19:34 19.12.2013.

LOL...ja znam onda tih 200 pojedinacno. Koga vi farbate otislo ih je na tisuce i jos uvjek dolaze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije