Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
anketa otkrila

Koliko građani vole predsjednicu i što misle o prijevremenim izborima

kolinda
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
22.04.2015.
u 21:09

Građani su dosadašnji predsjednički rad Kolinde Grabar-Kitarović ocijenili vrlo dobrim

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko jučer je zatražio ostavku Vlade i raspisivanje prijevremenih izbora zbog deficita koji je šest milijardi kuna veći od planiranog. Iz Vlade su mu poručili da ostaju na vlasti do kraja redovnog mandata. RTL Danas je u anketi koju je proveo uz pomoć agencije Promocija Plus provjerio što građani misle o tome.

Njih 41,5 posto slaže se da su nam potrebni prijevremeni izbori i to prije ljeta. No, mnogo je i onih koji takvo rješenje ne priželjkuju, odnosno 36,5 posto ispitanih.

Većina onih koji žele prijevremene izbore smatra Milanovićevu vladu nesposobnom. Drugi najčešći razlog za prijevremene izbore je želja ispitanika da se izabere vlada stručnjaka, a ne politička vlada.

Građani su ocijenili i rad predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Većina joj je dala četvorku (26,3%). Osrednju trojku dodijelilo joj je 24,5% ispitanih, a izvrsnom peticom 22,5%.

Da njezin rad zaslužuje prolaznu ocjenu, misli 12% ispitanih, dok ih se 7% odlučilo za čistu jedinicu.

Više pročitajte ovdje.

>>Grabar-Kitarović u Jasenovcu: 'Osuđujem zločine koji su se ovdje događali'

>>'Milanović je hinio da je zbunjen, a pogriješio je ili namjerno prikrio 6 milijardi kuna'

Komentara 202

ST
stefj
21:42 22.04.2015.

Nakon Josipovića, ovo je puno bolje, neizmjerno bolje. Nakon bezličnog predsjednika, bez stava i mišljenja, koji je mijenjao smjer kako vjetar puše, a jedino u čemu je ustrajao jest u svom jugoslavenstvu iliti regionalizmu, ovo je osvježenje... Do sada se držala par načela - uzela je puno manje savjetnika, posjetila je Njemačku i SAD, jasno se odredila prema fašizmu i komunizmu, ukazuje na ekonomske i socijalne probleme, ukazuje na probleme u vojsci, itd. Mada, nakon 4 godine trabunjanja o Ustaskim zmijama i krivnji Hrvata, sve izgleda jako dobro...

Avatar guza guzic
guza guzic
22:37 22.04.2015.

Nikakve ankete uopce nisu potrebne za Kolindu,,,to se vidi iz njeni susreta sa gradanima,,di se god pojavi ,mnogi su oko nje slikanje ,,jednostavno ona je miljenica Hrvatskog naroda,,ali i sposoban politicar,,ove ankee lazu jos za nju,jer njih je sram reci da dobiva cistu 5,ali nebitno,,zelim Kolindi svu sricu ovog svita,i samo naprid sve za Hrvatsku drzavu i narod,,,za izbore,mislim da bi bilo bolje sto prije pa ko dobije dobije,,,nece biti lako ko god pobidi ,,,,

TH
than
21:39 22.04.2015.

Nazalost ovo pokazuje da su neki, a svi znamo koje stranke podijelile Hrvatsku. Njima je dobro, a ostalima je izgleda buducnost negdje vani. Samo me zanima kako ce to funkcionirati kada masovno ljudi odu, jer posla nema. Vjerojatno neka africka radna snaga za kikiriki.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije