Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Penava o oskvrnuću spomenika kod Kupresa:

'Koliko god puta to napravili mi ćemo se iz Vukovara potruditi da štetu saniramo bez ikakve ljutnje'

Kupres: Zoran Milanović odao počast paljenjem svijeće kod Spomen obilježja poginulim vukovarskim braniteljima na Kupreškom polju
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/4
11.11.2022.
u 17:05

Taj spomenik nas ispunjava ponosom jer smo imali takve sugrađane, prijatelje, obitelj… Tamo je poginulo petnaest pripadnika 204. vukovarske brigade koji su branili Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu od velikosrpske agresije, kazao je Penava

Povodom oskvrnuća spomen obilježja poginulim Vukovarcima nedaleko od Kupresa, gdje su početkom travnja poginuli pripadnici vukovarskih “žutih mrava”, među kojima je bio i Robert Zadro, sin Blage Zadre, oglasio se i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekavši kako taj spomenik stoji svima nama na ponos i podsjeća na stradanje.

- Taj spomenik nas ispunjava ponosom jer smo imali takve sugrađane, prijatelje, obitelj… Tamo je poginulo petnaest pripadnika 204. vukovarske brigade koji su branili Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu od velikosrpske agresije. Kao grad smo duboko svjesni i privrženi tim ljudima i svake godine pomno, unatoč vjetru što nemilice šiba po Kupreškoj visoravni, donosimo tamo zastave, a razmišljamo i da postavimo ploču s imenima poginulih – rekao je Penava.

Postavio je i pitanje koji je doprinos Ministarstva obrane i Ministarstva hrvatskih branitelja izražavajući nadu kako će počinitelji biti otkriveni.

- Koliko god puta to napravili mi ćemo se iz Vukovara potruditi da štetu saniramo bez ikakve ljutnje i srdžbe jer radimo to zbog ljudi kojima dugujemo jako puno – istakao je Penava.

Izrazio je i nadu da će se žrtvama poginulima na Kupresu odužiti i vlade Hrvatske i Bosne i Hercegovine kroz razvoj Kupresa i cijelog tog kraja. Po riječima Penave jedino povratkom života u te krajeve možemo se na dostojan način odužiti ljudima koji su bili najhrabriji kad je trebalo.

Komentara 6

DU
Deleted user
17:09 11.11.2022.

policija treba otkriti pocinitelje ...i suditi im za terorizam..visoka kazna...to je rjesenje...

VB
visnja.b.
19:36 11.11.2022.

Praf im budi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije