Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ-ovi kandidati

Kolić i Krmpotić predstavili program za boljitak Like i Gospića

hdz
Iva Vidović Pocrnić/VLM
08.05.2013.
u 15:24

Milan Kolić jamči kao kandidat za budućeg župana napredak Ličko-senjske županije, a Krmpotić u kampanju za gradonačelnika kreće sa sloganom "Vjeruj u Gospić".

Darko Milinović, Milan Kolić i Petar Krpotić, trojac u plavim kravatama, predstavio je danas izborni program, ili kako su naglasili, program rada za sljedeće četiri godine nakon lokalnih izbora u Ličko-senjskoj županiji. Kolić, kandidat za župana te Krmpotić, kandidat za gradonačelnika Gospića, istaknuli su prioritete, a Milinović je poslao tri jasne poruke - poruku zajedništva demokršćansko-pravaške opcije, važnost razvoja županije te najavu pobjede kolalicije na lokalnim, ali i na parlamentarnim izborima.

Milan Kolić jamči kao kandidat za budućeg župana napredak Ličko-senjske županije, a u 20-minutnom izlaganju objasnio je i kako.

Planira poticanje razvoja gospodarstva kroz poljoprivredu, turizam te prerađivačku i drvnu industriju, a kao najvažniji projekt ističe Centar planinskog turizma \"Sveto Brdo\" u Lovincu. Razvijat će malo i srednje poduzetništvo te daljni razvoj kvalitete zdravstvenih usluga. Prva zadaća je zadržati Odjel dijalize u gospićkoj Općoj bolnici, a u planu je i osnivanje nove ustanove \"Ličke ljekarne\".

Najavio je izgradnju hidroelektrane \"Kosinj 2\" koja s početkom gradnje čeka zbog studije na utjecaj okoliša, zatim iskorištavanje obnovljivih izvora energije, plinofikacije dijela Ličko-senjske županije, izgradnje prometne i pomorske infrastrukture pri čemu je istaknuta gradnja autoceste Rijeka-Žuta Lokva.

Prioriteti su im Centar za gospodarenje otpadom, razvoj obrazovnog sustava, briga o starijem stanovništvu, očuvanje digniteta Domovinskog rata, razminiranje, zaštita administrativnog intergriteta županije te uspješno korištenje sredstava strukturnih fondova EU.

Krmpotić u kampanju za gradonačelnika kreće sa sloganom \"Vjeruj u Gospić\" te je najavio javne tribine o pitanjima ključnim za život stanovnika Gospića.

Želi poručiti da je Gospić drugačija jedinica od županije, da su oni operativno i kadrovski sposoban tim da dovedu te programe u djelo i da su u tom dijelu puno kvalitetniji od konkurencije.

- Krenut ćemo od najmlađih, izgradnja dječjeg vrtića. Sadašnji prima 290 djece, a izgrađen je prije 10 godina. Hvala Bogu, ima potrebe za još grupa djece, a najveća je gužva oko jasličkih skupina. Imamo ishođenu lokacijsku dozvolu, radimo na glavnom projektu, a njegova vrijednost je 6 milijuna kuna, najavio je Krmpotić.

Istaknuo je i nastavak izgradnje suvremene knjižnice koja će sadržavati 100 tisuća naslova, a vrijednost projekta je 4 milijuna kuna. Gradit će se i treća stambena zgrada u kojoj je kvadrat vrijednosti 830 eura što je najniža cijena u Hrvatskoj.

Kada je u pitanju poduzetništvo, radit će se na konkretnim projektima, a jedan od njih je i odlagalište otpada Rakitovac vrijednosti 20 milijuna kuna od kojih 30 posto financira grad.

- Moja uloga je rad na projektima na najnižoj razini, možda na najbližoj ljudima. Ove četiri godine bit će puno burnije nego prethodne četiri tako da je jedini način rad i educiranje, zaključio je Krmpotić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije